Wallins nästa fight – möter ”Big Daddy”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Han utmanade Tyson Fury över tolv ronder.

Nu har den svenske stjärnboxaren Otto Wallin fått sin nästa motståndare.

Den 28 mars är Otto Wallin tillbaka i boxningsringen, ESPN skriver att svensken då ska möta tidigare dopningsfällda världsmästaren Lucas ”Big Daddy” Browne. I det som blir Wallins första fight sedan han föll mot Tyson Fury i Las Vegas.

– Jag hoppas att jag får visa upp mig på bästa sätt mot Lucas Browne. Jag hör hemma i världstoppen och nu gäller det att visa att jag förtjänar att få en ny stormatch, säger Wallin i ett pressmeddelande.

Och efter det som hände i Las Vegas stannar Wallin i Las Vegas, matchen mot australiensaren Browne kommer avgöras i Park Theater – och den som står i Wallins motsatta ringhörna har hittills 29 vinster och två förluster under karriären. 2016 tog han WBA-bältet och blev världsmästare i tungvikt efter vinsten mot uzbeken Ruslan Tjagaev.

En förlust bara

Men han testade sedan positivt i ett dopningstest för substansen clenbuterol (astma) och Tjagaev fick tillbaka bältet, Browne testade sedan positivt igen och gick inte en fight på 15 månader.

”Big Daddy” till höger.
Foto: Christopher Lee / Getty Images Europe
”Big Daddy” till höger.

Wallin har hittills i proffskarriären 20 vinster och en förlust, förlusten kom i den senaste fighten mot Fury.

– Jag gjorde allt jag kunde. Jag försökte göra mitt bästa men Tyson är en stor mästare. Ingen kan ifrågasätta mitt hjärta eller att jag är en bra fajter efter det här, sade Otto Wallin.

Foto: Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN
Otto Wallin.
Publicerad:

LÄS VIDARE