Becker krävs på 382 miljoner kronor

Publicerad:
Boris Becker 2018.
Foto: Ben Curtis / TT NYHETSBYRÅN
Boris Becker 2018.

SPORTBLADET

Han har satts i personlig konkurs.

Nu krävs tennisikonen Boris Becker på hundratals miljoner kronor.

De ekonomiska bekymren blir allt fler för sexfaldige grand slam-vinnaren Boris Becker. Enligt Bild har nu tyskens tidigare affärspartner Hans-Dieter Cleven krävt, via en konkursförvaltare i London, Becker på en skuld på 33,9 miljoner pund, motsvarande 382 miljoner kronor.

– Min klient har aldrig fått det lånebelopp som herr Cleven hävdar. Därför är och förblir hans anspråk obefogat, säger Beckers advokat Christian-Oliver Moser.

Cleven stämde Becker första gången 2015, men det avslogs av högsta domstolen i schweiziska Zug. Nu menar Cleven att kravet är obestridligt, och kan inte förstå att det har tagit så mycket tid och kraft.

Tolvårigt straff

För tre år sedan försattes Boris Becker i personlig konkurs med skulder på runt en halv miljard kronor, och i fjol framkom det att han undanhållit 55 miljoner kronor. Därför förlängdes hans ekonomiska begränsningar, som gör att han inte får leda företag eller låna större summor pengar, till tolv år.

Beckers ekonomiska förfall har delvis förklarats med flera misslyckade investeringar, samt skilsmässan från exfrun Barbara Feltus där han även förlorade vårdnaden om sina barn.

Foto: Clive Brunskill / Getty Images Europe
Barbara Feltus och Boris Becker.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN