Halfvarsson: ”Varför ger jag inte bara upp?”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Calle Halfvarsson bröt VM efter halva premiärdistansen.

I en längre intervju med Expressen erkänner han att han funderat på att lägga av.

– I bland kan jag tänka; Fan, varför ger jag inte bara upp? Men så länge jag tror på det vill jag kämpa vidare, säger han.

Scenariot har vi sett några gånger nu. Rapporter om bra försäsongsträning och intervjuer med en förhoppningsfull Calle Halfvarsson och sedan en säsong som mest mynnar ut i besvikelse för huvudpersonen.

I en intervju med Expressen efter det abrupta VM-uttåget berättar han att årets varit extrem i båda ändar. Rekordbra sommar – och en totalt misslyckad säsong. På toppen stod han egentligen efter en löptävling hemma i Sågmyra. Han vann den på rekordtid och dagen efter vaknade han med vad som skulle visa sig vara överträningssymtom.

– Jag minns ju hur jag tänkte då: ”Nu har jag något riktigt bra på gång!”, säger han till Expressen.

”Går inte att sparka på någon som ligger”

Men trots att säsong efter säsong slutar i moll finns det ingen tvekan. Redan nu är siktet inställt på OS.

– Fast ibland kan jag tänka; Fan, varför ger jag inte bara upp? Men så länge jag tror på det vill jag kämpa vidare.

Han vet inte hur hans tränarlösning ska se ut nästa år. Bara att det viktigaste blir att hitta en person som kan bromsa honom i tid. Innan han går över gränsen.

Att Calle Halfvarsson återigen blivit föremål för hån och kritik i media och i sociala medier tar han inte så hårt. Han tycker rentav att folk varit ovanligt snälla den här gången.

– Men det beror kanske på att folk tycker synd om mig? Det går ju inte att sparka mer på någon som ligger ner som jag gör nu, säger han till Expressen.

Publicerad:

LÄS VIDARE