Hammarby krossade Bollnäs

Publicerad 2017-01-22

Patrik Hedberg gör en av många vassa räddningar i 6–1-segern över Bollnäs.

Hammarby krossade topplaget Bollnäs i bandyns elitserie.

En av förgrundsfigurerna: målvakten Patrik Hedberg som blev spolad ur VM-truppen i sista stund.

– Det är ju tråkigt för mig, men det är en hård konkurrens och det är bara att ta nya tag, sade han till SVT efter 6–1-segern.

Serietrean Bollnäs, som bara hade förlorat tre matcher på hela säsongen, tog ledningen genom Andreas Westh på hörna i 25:e minuten.

Men det var också enda gången Bollnäs fick hål på Hedberg som briljerade.

Matchens lirare

– Det blev ett par stycken räddade frilägen, men man är ju så uppe i det så jag vet inte exakt hur många, sade Hedberg, utsedd till matchens bäste spelare, till SVT.

Han var en av tre målvakter i bruttotruppen till VM på hemmaplan i Sandviken, men togs bort i den slutgiltiga truppen som presenterades i veckan av förbundskaptenen Svenne Olsson. Andreas Bergwall, Västerås SK, och Joel Othén, Sandviken, gick före.

Säkrade slutspelsplats

Hammarby gjorde tre mål före paus, två av dem efter hörna, och spädde på med ytterligare tre i andra. Kalle Spjuth blev tvåmålsskytt inför storpubliken 5 482 på Zinkensdamm.

Hammarby har radat upp nio raka matcher utan förlust, sju segrar och två oavgjorda, och säkrade en slutspelsplats eftersom Vetlanda samtidigt förlorade hemma mot Edsbyn, 2–5. Med tre omgångar kvar har Hammarby åtta poängs marginal ned till slutspelsstrecket.