Erik Rost.

I går tog Tove Alexandersson guld på medeldistans.

I dag blev det en ny svensk medalj.

Erik Rost tog silver – hans andra medalj under mästerskapet.

Det har varit svensk dominans under skidorienterings-VM i Ryssland. På fyra tävlingar har det blivit fyra guldmedaljer.

Ulrik Nordberg tog guld i sprinttävlingen och Tove Alexandersson har tagit guld i alla tre tävlingar hon ställt upp i. Ett av dem kom i mixstafetten tillsammans med Erik Rost.

Rost tog då sitt första VM-guld i karriären.

I dag fyllde han på sitt prisskåp med en ny VM-medalj på medeldistansloppet. Denna gång räckte det inte hela vägen till guld, men väl ett silver.

Trots medaljen var Rost inte helt nöjd.

Gjorde en stark avslutning

– Jag gjorde ett mycket bra lopp, förutom ett misstag i början. Utan det misstaget hade jag vunnit. Jag tappade 20-30 sekunder där och då är det lätt att tänka "hade jag inte gjort det och så vidare." Men det är ju det som är sporten också, säger Rost i ett pressmeddelande.

Det där misstaget gjorde att han låg en bit efter täten. Men med en stark avlsutning på den tekniskt utmanande banan tog han sig förbi flera konkurrenter, ända upp till silverplatsen.

– Jag är hyfsat nöjd med silver, men är man så nära vill man ju vinna också.

Vann tävlingen gjorde bulgaren Stanimir Belomazhev med 15 sekunders marginal. Bronset tog norrmannen Lars Moholdt hand om.

Det svenska laget hade satt upp en målsättning om att nå fyra medaljer i Ryssland. Tack vare Erik Rosts medalj i dag är den målsättningen överträffad. Och fortfarande återstår det två tävlingsdagar.

Övriga svenska placeringar: 6) Ulrik Nordberg, 12) Martin Hammarberg och Markus Lundholm bröt tävlingen.