Sandviken kan få ekonomisk hjälp

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Sandvikens skulder fick klubben att säga upp alla spelaravtal efter säsongen.

Nu ser klubben ut att få sina skulder betalda.

Sandvikens kommun och klubbens huvudsponsor Sandvik är beredda att betala – om klubben ställer upp på vissa krav, enligt uppgifter till Bandypuls.

I december meddelade Sandvikens AIK att klubben säger upp alla spelaravtal efter säsongen på grund av den rådande ekonomiska situationen.

Klubben är under granskning av elitlicensnämnden och skulderna kan leda till att klubben förlorar sin elitserieplats.

Men enligt uppgifter till Bandypuls kan Sandviken vara på väg att få en hjälpande hand. Sandvikens kommun och klubbens huvudsponsor Sandvik är beredda att hjälpa till med att betala av skulderna, men bara om klubben hädanefter skriver halvtidskontrakt med spelarna.

– Det stämmer att vi kommer att kräva att våra spelare studerar eller jobbar med något annat minst 50 procent. Vi kommer att gå tillbaka till så som det en gång var i klubben, och i svensk bandy i stort, säger SAIK-styrelsens talesperson Rafi Markarian till Bandypuls.

– Det är nödvändigt för oss, och jag tror det är en nyttig utveckling. Vi ser att vi tar ett socialt ansvar med det också, alla kan inte klara sig på det dom tjänat under tio år som bandyspelare.

”Börjar brinna i knutarna”

För att Sandviken ska få spela i Elitserien nästa säsong måste klubben innan den 30 april kunna visa upp ett positivt eget kapital och en god ekonomisk plan för verksamheten, annars väntar degradering till Allsvenskan.

– Vi förhandlar för fullt, det börjar brinna i knutarna, men inget är klart, säger Rafi Markarian till Bandypuls.

Sandviken har spelat sex finaler de senaste åtta åren, den senaste i fjol och då vann laget även grundserien.

Just nu är klubben mitt uppe i ett kvartsfinalspel mot Hammarby, som även de har problem med ekonomin, och ligger under med 1–2 i matcher.

Publicerad:

LÄS VIDARE