Wengs chockresultat: ”Jag förstår ingenting”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Heidi Weng bröt världscuppremiären i Ruka på grund av rädsla för coronaviruset.

Men i comebacken chockade norskan sig själv.

– Jag förstår ingenting, säger hon till NRK. 

Heidi Weng åkte ur sprintkvalet med dunder och brak under världscuppremiären i Ruka. Sedan bröt norskan minitouren på grund av oro för coronaviriuset. 

– Heidi Weng har ingen glädje för att åka skidlopp. Hon behöver lugn och ro, sa landslagsläkaren Öystein Andersen i ett pressmeddelande.

Men på söndagen gjorde Weng comeback med besked. 29-åringen slutade tvåa bakom Therese Johaug i det norska cuploppet på 10 kilometer klassiskt i Sjusjön. 

– Om det går bra, då förstår jag ingenting. Då förstår jag inte vad jag är gjord av i alla fall, sa Weng till NRK innan slutresultatet var helt klart.

”Förstår att folk undrar”

Weng var till slut 25 sekunder efter Johaug och 15 sekunder före trean Helene Marie Fossesholm. Nu vill hon bara glömma det som hände i Ruka och blicka framåt. 

– Det är ingen idé att tänka på det nu. Jag är lite klar med det och är väldigt nöjd med tävlingen i dag och jag tror att det kan bli en väldigt bra säsong, säger hon och fortsätter: 

– Jag förstår att folk undrar och jag tycker att det är otroligt fint. Jag har fått extremt mycket meddelanden från folk som bryr sig om mig. Det är rörande.

De svenska åkarna tävlade också under söndagen. I en interntävling var Ebba Andersson snabbast på 10 kilometer före Linn Svahn och Maja Dahlqvist. Flera toppåkare saknas dock, bland andra Frida Karlsson som valde att fokusera på träning.

Heidi Weng var tillbaka i tävling.
Foto: Geir Olsen / TT NYHETSBYRÅN
Heidi Weng var tillbaka i tävling.
Publicerad:

LÄS VIDARE