Skickar ut pojkvännen mitt i dramat

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Danielle Collins.
Foto: Christophe Ena / TT NYHETSBYRÅN
Danielle Collins.

Mitt i en kvartsfinal av en grand slam-turnering.

Då skickar Danielle Collins sitt största stöd, pojkvännen Tom Couch, ut från läktaren.

– Jag är distraherad, skriker Collins på banan.

I motgång är det enkelt att skylla på dem som hejar på dig. Det gjorde även Danielle Collins i kvartsfinalen av Franska öppna.

26-åriga amerikanskan hade förlorat första set mot landsmaninnan Sofia Kenin. I det efterföljande började Collins serva och gick fram till 30–0, sedan gjorde hon tre raka dubbelfel. Visserligen lyckades hon rädda det gamet, men hon hade identifierat problemet.

– Sätt dig någon annanstans. Sätt dig någon annanstans! Jag är distraherad, skriker Collins till sin pojkvän Tom Couch som reste sig och lämnade den relativt tomma läktaren i Paris.

”Inte på topp”

Det gav utdelning i det setet som hon tog hon med 6–4. Men effekten försvann, och i tredje och avgörande set vann Kenin med 6–0. Om det berodde på att Collins sett Couch på hans nya plats på läktaren, låter vi vara osagt.

– Min inledning på matchen var dålig, jag hade hoppats på det motsatta. Sofia hade några fantastiska slag, hennes tennis var på topp, så var dessvärre inte fallet för mig. Jag missbedömde många slag, säger Danielle Collins.

I semifinalen av Franska öppna ska världssexan Kenin möta tjeckiska världselvan Petra Kvitova.

Publicerad:

LÄS VIDARE