Armand Duplantis: Det är smickrande

Publicerad:

SPORTBLADET

Armand ”Mondo” Duplantis, 20, är inte bara glödhet när det kommer till stavhopp.

Stjärnan avslöjar nu att han får en hel del flirtiga meddelanden på sociala medier.

– Det är smickrande, säger Duplantis till Aftonbladet.

Sportbladet träffar Armand Duplantis när herrmodemagasinet Café ska utse Sveriges bäst klädda man 2020. ”Mondo” knep andraplatsen på listan och har aftonen till ära lagt träningskläderna på hyllan till förmån för en blågrå kostym.

– Det känns coolt att vara med på listan. Jag hade inte förväntat mig det. Men det är verkligen en ära, säger han.

Satte världsårsbästa

Den svenske världsstjärnan skördar framgång efter framgång på friidrottsarenorna. Så sent som i helgen satte han – trots en knepig sidvind som fick övriga tävlande ur balans – världsårsbästa på 6,01 och försökte sedan sig på tidernas högsta utomhusresultat 6,15.

– Det känns jättebra. Det känns bra med tekniken och det känns också som att jag hoppar bättre och bättre. Jag njuter verkligen av det. Det är verkligen en märklig säsong och blev inte som jag hade förväntat mig, men jag försöker verkligen ha kul, säger Duplantis och fortsätter:

– Jag vill bli bäst i världen och jag försöker komma så nära perfektion som det bara går. Men det finns alltid utrymme för att bli bättre.

Armand Duplantis.
Foto: SHIMODA MEDIA / BILDBYRÅN
Armand Duplantis.

Vad tycker du egentligen om Sverige som land?

– Jag älskar Sverige! Trots allt som händer i världen just nu har jag haft den bästa sommaren i mitt liv, den har varit helt fantastisk. Jag får mer och mer hemkänsla här. Det är mysigt. Men vädret i Sverige är sådär även om sommaren har varit varm. Jag kommer åka till USA i oktober tror jag, men jag har ingen biljett bokad ännu. När det blir för kallt åker jag antagligen, haha!

Du har ju gått och blivit en superkändis. Är det många som stannar dig på stan för en selfie?

– Ja, det är så konstigt… Men det är coolt.

Får kärleksmess

Är du singel idag?

– Ja, jag är singel. Jag reser mycket och är bara 20 år och lever halva tiden i Sverige och halva tiden i USA. Jag reser också runt mycket i Europa.

Duplantis säger att han inte aktivt söker efter kärlek – men på sociala medier dyker det upp en hel del flirtiga meddelanden från beundrare.

– Haha! Ja, tillräckligt många! Men det är bara smickrande.

På tal om att du bor i både USA och i Sverige. Blir det USA eller Sverige på heltid i framtiden?

– Jag vet inte. Jag älskar båda länderna som jag bor i så otroligt mycket. Jag tror det får bli en hälsosam mix. Så måste det bli.

Hur känns det att det inte blev något OS?

– Det är en besvikelse, men det är större saker som händer i världen just nu. Jag känner att jag är i bra form, men det är som det är.

Publicerad:

LÄS VIDARE