5 anledningar till att hänga med på drömresan till Nashville

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:
Per Bjurman älskar musik och hockey. Således älskar Per Bjurman Nashville.
Per Bjurman älskar musik och hockey. Således älskar Per Bjurman Nashville.

SPORTBLADET

I slutet av februari arrangerar Sportbladet en exklusiv NHL-resa till Nashville. 

Tidningens mångårige NHL-korrespondent Per Bjurman kommer vara på plats – och listar härmed de främsta skälen till att du borde följa med till countrymusikens huvudstad.

1. Foppa.

– Två Stanley Cup, en Hart Trophy, en poängligaseger, sju All Star-nomineringar och en allmän status som en av de bästa som någonsin spelat i NHL. Nej, det går inte att föreställa sig en bättre guide under en NHL-resa än Peter ”Foppa” Forsberg – och han kommer alltså hänga med oss, berätta om sin fantastiska karriär, svara på frågor och ta selfies med de som så önskar. Gästerna som var med under samma slags möte i Tampa i oktober beskriver upplevelsen som helt oförglömlig.  

2. Nashville Predators 

– Det är ett av färgstarkaste topplagen i hela ligan vi får se i två heta hemmamatcher – och på exklusiv, så kallad ”morning skate”. Dessutom råkar ju Predators vara ett av de mest utpräglade svensklagen. Leksandsbekante prickskytten Filip Forsberg, sprakande energiknippet Viktor Arvidsson, mäktiga backen Mattias Ekholm och Calle Järnkrok, som fått ett andra genombrott som offensivt hot i år, hör alla till truppens viktigaste kuggar.

Foto: Jeff Chiu / TT NYHETSBYRÅN

3. Avalanche och Flames

– Gästerna i ”våra” matcher håller högsta tänkbara klass, de också. Colorado, med svenske lagkaptenen Gabriel Landeskog i spetsen, är inte bara tänkbara Stanley Cup-utmanare för första gången sedan just ”Foppas” storhetstid i klubben. De är också en av Nashvilles främsta rivaler, så knallhård kamp och heta känslor kan ses som garanterade. Även Flames, anförda av blågule skyttekungen Elias Lindholm, hör till de allra starkaste lagen i västra NHL-konferensen. 

4. Bridgestone Arena

– Ingenstans i världen är det roligare att se på hockey än i Predators maffiga lada, belägen smack mitt i centrum. Alla matcher i Bridgestone är regelrätta folkfester, befolkade av sydstatsbor som verkligen vet hur man har kul och tonsatta med bästa svänget på kontinenten. Man har inte upplevt partystämning förrän man befunnit sig mitt i folkhavet när Filip Forsberg gör mål och Tim McGraws ”I like it, I love it” börjar dåna i högtalarna.

Foto: Mark Humphrey / TT NYHETSBYRÅN

5. Music City

– Ännu roligare blir det när fansen efter matcherna spiller ut på södra Broadway, huvudleden genom centrala Nashville och ground zero för en fest som aldrig tar slut. Från tidiga morgonen till sena natten är det fullt ös, med eminenta live-band,  på otaliga honky tonks och barer längs denna osannolika gatstump – och när Predators spelat når stämningen alltid kokpunkten.

Publicerad:

LÄS VIDARE