Golfstjärnan: ”Har inte gillat honom sedan det hände”

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Chris Carlson / TT / NTB Scanpix

Rory McIlroy, 28, är känd för att ställa upp för sina unga supportrar.

Bakgrunden till golfstjärnans snällhet?

Ett möte med barndomsidolen Roy Keane – där McIlroy fick nobben.

Fyrfaldige majorvinnaren Rory McIlroy, 28, har gjort sig känd inte bara för sina insatser ute på banan utan också för sin inställning till sina supportrar.

Flera gånger har nordirländaren tagit sig tid att skriva autografer och dela ut handskar och bollar, inte minst till sina yngre följare.

Senast i tisdags, efter British Masters i Newcastle, spreds ett uppmärksammat klipp på när golfstjärnan delar ut en boll till en överlycklig pojke.

”Överraskad”

– Jag blev överraskad över hur en så liten grej kunde bli så stor. Men det visar bara hur mycket en sån sak, som kanske är liten för mig, kan betyda för ett barn. Varje gång jag behöver en ny boll under en runda ser jag mig om efter barn i publiken så att jag kan ge dem den andra, säger McIlroy enligt BBC.

Bakgrunden till 28-åringens snällhet?

Något annorlunda.

Den grundar sig inte bara i hans personlighet – utan också i ett tillfälle från golfarens barndom, avslöjar han själv.

”Kommer aldrig glömma”

I en intervju inför Alfred Dunhill Links Championship berättar han om hur barndomsidolen och Manchester United-legendaren Roy Keane vägrade att ge honom en autograf i samband med en landslagssamling med det irländska landslaget.

– Jag frågade honom om en autograf på Portmarnock Links Hotel och han se ”nej”. Han bryr sig nog inte, men jag kommer aldrig att glömma det. Sånt sitter fast. När jag som liten frågade någon om en autograf men inte fick någon... jag har inte gillat den personen sedan dess. Det är därför jag alltid försöker ställa upp om ett barn frågar mig, säger McIlroy enligt BBC.

”Bara om han ger mig en”

Kanske är det också en förklaring till golfstjärnans skämtsamma uttalande om att han skulle ”betala mycket pengar för att se Sir Alex Ferguson knocka Roy Keane i ringen”.

Slutligen får McIlroy en fråga om han kan tänka sig att ge Keane en autograf.

– Bara om han ger mig en...

Foto: JON SUPER / TT / NTB Scanpix
Roy Keane
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN