Hamiltons drag gav pole position i Portugal

Publicerad:

SPORTBLADET

Lewis Hamilton tog pole position i Portugal.

I morgon kan han bli tidernas mest segerrika F1-förare.

I Eifel GP tangerade Lewis Hamilton Michael Schumachers rekord på 91 segrar. Två veckor senare har han nu alla möjligheter att gå förbi tysken.Han satte kvalets snabbaste tid, med mediumdäcken, i det allra sista försöket.

– Det känns fantastiskt, jag kan inte säga hur svårt detta var. Visst, vi har en bra bil, men du måste köra den också, säger Lewis Hamilton efter kvalet.

Foto: Jose Sena Goulao / TT NYHETSBYRÅN

”Verkligen fått jaga”

Han imponerade när F1 debuterade på den nya banan i Portimão, Portugal och han bemästrade den nylagda asfalten, låga greppnivån och de oberäkneliga vindarna bäst av alla. Nyckeln var att han, till skillnad från Valtteri Bottas, valde att köra tre snabba varv i slutet av kvalet. Bottas valde i stället att köra ett snabbt varv och ha mindre bränsle i bilen.

– Valtteri har varit så bra hela helgen och jag har verkligen fått jaga. Nu gav teamet oss möjligheten att välja mellan de hårdare och de mjukare däcken. Vi valde båda att gå på de hårdare däcken, men jag valde att köra tre för att ha chansen att slå honom, förklarar Hamilton.

– Jag gick ut tidigt, för att få en extra chans om jag inte lyckades direkt. Det var svårt att få både framdäcken och bakdäcken att fungera tillsammans. Därför ville jag ha extra tid på banan och det fungerade perfekt.

Hamilton och Valtteri Bottas startar Portugals GP med den hårdare däckblandningen. Det gör även Ferraris Charles Leclerc från ruta fyra medan Red Bulls Max Verstappen startar med den mjukare gummiblandningen från ruta tre.

Red Bulls hårda krav - F1-bloggen med det senaste snacket

Publicerad:

LÄS VIDARE