Dubbla smällar för Sandviken i semifinalen

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Sandviken var på väg mot en supervändning bort mot favoriten Edsbyn i första semifinalen.

Men hemmalaget vände tillbaka och tog en dramatisk seger – där Sandviken dessutom åkte på en skada på skyttekungen Hannes Edlund.

– Det är en jobbig förlust, säger tränaren Jocke Forslund till Arbetarbladet.

Med en läcker hörnvariant till 1–0 och ett dröm-solomål av Simon Jansson till 2–0 hade Edsbyn kopplat ett hårt grepp om första semifinalmötet med Sandviken i paus.

– Jag tycker vi har bra koll på det här, konstaterade Jansson i Sportbladet Play.

Men han hade fel.

Lagkaptenen hjälte

Oscar Stadin reducerade tämligen omgående i andra halvlek. Och trots att laget sedan fick se skyttekung Hannes Edlund utgå skadad kort senare efter att ha vridit knät vid ett hörnavslut så fortsatte SAIK att pumpa på.

I 63:e minuten kvitterade Erik Säfström både matchen och statistiken över lyckade hörnvarianter och fem minuter senare fullbordade Albin Airisniemi vändningen med ett läckert vinkelavslut i bortre krysset.

Men Edsbyns visade att den klart bredare truppen betyder mycket.

Tuomas Määttä gjorde sitt andra mål i matchen till 3–3 i 72:a minuten och sedan avgjorde lagkapten Jonas Edling matchen med ett stenhårt skott i 77:e minuten.

”Väldigt olyckligt”

– Jag hade några bra lägen, men det var skönt att dra dit den, säger Jonas Edling som ändå var kritisk mot insatsen.

– Vi var inte nöjda i paus och ville komma ut bättre, men vi får inte till det. Men vi krigar på, säger Jonas Edling om segern.

Match två i semifinalserien, bästa av fem, spelas på måndag. Där har Sandviken inget stort hopp om att ha sin skyttekung i spel.

– Väldigt olyckligt alltihop. Han ska röntgas under lördagen, så vi får väl avvakta tills vi fått svar. Men det ser ju inte så där jättebra ut, säger Jocke Forslund till Arbetarbladet.


Se slutspelet i elitserien i bandy på Sportbladetplay.se


Publicerad:

LÄS VIDARE