Längdskidor

Skistad ratas av norska landslaget

Av: 

Magnus Wilsson

SPORTBLADET

Kristine Stavås Skistad nobbas av det norska skidlandslaget.

Det stod klart när det kommande årets landslagstrupp presenterades under måndagen.

– Jag trodde att jag skulle komma med. Men det är tydligen sex sprintåkare som bevisat mer än vad jag gjort, säger 20-åringen syrligt till TV2 Norge.

Trots en stark säsong där höjdpunkten var VM i Seefeld så ratas Kristine Stavås Skistad ur nästa års norska landslagstrupp. Det meddelades på en presskonferens där kommande säsongs trupp togs ut. Hon fortsätter med det norska juniorlandslaget den kommande vintern.

– Efter det jag gjorde på VM trodde jag att jag skulle få vara med i elitlaget. Och jag tror att jag skulle ha blivit väldigt bra av att få träna med dem, säger talangen själv till TV2 Norge

– Vi har velat mycket, men efter noggrann övervägning har vi kommit till slutsatsen att det här är det bästa beslutet, säger landslagstränaren Ole Morten Iversen i VG:s direktsändning.

”Mest spännande sprintern i världen”

Skistad var väldigt nära en final i VM-sprinten, men blev slagen av både Maiken Caspersen Falla och Stina Nilsson i semifinalen. Trots det så får hon inte chansen i A-landslaget.

– Hon har extrema kvaliteter, hennes toppfart när hon skejtar är högre än hos någon av de andra tjejerna. Hon är snabb både i början och sprinten, hur hon åker i spåret är annorlunda än vad vi tidigare sett med tjejerna. Det här tvingar andra att byta taktik. Hon är den mest spännande sprintern i världen nu, säger NRK:s expert Torgeir Björn.

Kathrine Harsem, 30, som debuterade i världscupen 2010 petas ur landslagstruppen efter en tung fjolårssäsong där hon slutade på 59:e plats efter att ha varit nia säsongen före.

Anna Svendsen, Ane Appelkvist Stenseth och Lotta Udnes Weng är debutanter.

Kläbo skiftar landslag

Världscupvinnaren Johannes Hösflot Kläbo ändrar sitt upplägg inför den kommande säsongen. Efter att tidigare bara ha varit en del av sprintlandslaget byter han nu till allroundlandslaget för att kunna konkurrera mer på distanssträckorna.

– Det är där jag tycker att jag har mest att utveckla. Jag vill ta ytterligare steg på distanserna och jag tror att jag behöver vara med i ett landslag där jag måste kämpa för att hänga med. Jag tror att det blir både tungt och roligt, säger Kläbo till NRK.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Kristine Stavås Skistad

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Publisert:

LÄS VIDARE

Krista Pärmakoski ”gör en Charlotte Kalla”

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor