”Väldigt konstigt i Sverige”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:

Han lämnade det svenska landslaget.

Som han nu kritiserar.

– Upplevde det konstigt, säger Martin Norrgård till Yle.

Debutsäsongen, som också blev den enda, i det svenska längdlandslagets vallateam blev turbulent för Martin Norrgård. När han numera har blivit vallachef för Finlands landslag ifrågasätter han agerandet hos sin tidigare arbetsgivare.

– Jag upplevde det väldigt konstigt att man inte tog tjuren vid hornen i Sverige och att man inte hade en rak kommunikation med åkarna. Det här problemet tror jag inte att vi har i Finland, säger Martin Norrgård till Yle.

Martin Norrgård.
Foto: BILDBYRÅN
Martin Norrgård.

”De hade en dålig dag”

Under förra världscupsäsongen klagade bland andra Linn Svahn och Jens Burman efter att resultatet i loppet blev ett fiasko.

– Vallarna har gjort sitt bästa, men de hade en dålig dag i dag, sade Linn Svahn i Oberstdorf.

– Det har börjat hända lite väl många gånger. Om det misslyckas måste man hitta det som gör att man misslyckas. Jag vet inte vad det är, men jag antar att det då är något i arbetssättet, sade Jens Burman under svensk-norska Ski Tour.

Testar hänsynslöst

Norrgård tycker kritiken är överdriven, men samtidigt viktig.

– Vi måste våga ta kritiken. Åkarna ska vara så analytiska som möjligt när de ger sin kritik för att vi faktiskt ska kunna hitta problemet. Vi måste testa hänsynslöst mycket under försäsongen och dagarna före en tävling för att vara säkra på att fatta ett beslut.

Publicerad:

LÄS VIDARE