Atlanta Braves historiskt demolerade – efter en inning

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

Game five. Avgörande match i den första slutspelsrundan i MLB.

Då gick Atlanta Braves ut på sin hemmaplan och åkte på en historisk överkörning – efter en inning.

Gästande St. Louis Cardinals slog in rekordmånga tio poäng i första inningen.

Med 2–2 i matchserien så gick Atlanta Braves och St. Louis Cardinals under natten till torsdag svensk tid ut i den sista och avgörande drabbningen i MLB:s första slutspelsrunda.

Jämn och spännande dramatik?

Nej, snarare tvärtom.

Atlantas startande pitcher Mike Foltynewicz byttes ut efter att ha noterats för blott en bränning, efter att Cardinalsoffensiven slagit och sprungit runt baserna för glatta livet.

Överkörning

Med ett supertidigt pitcherbyte och ett redan fyra poäng stort underläge så kändes det inte som att hemmalaget kunde få en värre start.

Det kunde de.

Inhoppande pitchern Max Fried blev i princip lika nedmanglad som sin företrädare. St. Louis-slagmännen fortsatte leverera.

Grädden på Atlantas miserabla mos kom när Atlantacatchern Brian McCann tappade en boll som Cardinals kunde springa in sin tionde (!) poäng på.

Och detta var alltså fortfarande i inning nummer ett.

Rekordsiffror

Det slutade på tio poäng, fem hits och fyra walks, fördelat över 14 at-bats och 26 minuter, innan Atlanta äntligen tog sin tredje out, fick byta och börja slå.

Tio poäng i en och samma inning är nytt tangerat rekord för antalet poäng som gjorts i en och samma inning i MLB-slutspelssammanhang. Om man bara tittar på förstainnings i slutspelet så är det ett helt nytt rekord.

Cardinals vann matchen med 13–1

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN