Stjärnan sågar Pichlers råd till Stina

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Två, tre timmar skytteträning varje dag.

Det menar Wolfgang Pichler att Stina Nilsson behöver framöver – dåligt förslag anser Johannes Thingnes Bö.

– Glad att jag inte har Pichler som tränare, säger han till VG.

Sveriges förre skidskytteförbundskapten Wolfgang Pichler har tidigare sagt att han tror att Stina Nilssonsom oväntat bytt från längd till skidskytte – kan ta guld vid nästa OS. Naturligtvis blir skyttet viktigt för 26-åringen – och för att bli bäst måste hon enligt Pichler varje dag ägna två till tre timmar på skytteträning.

Men den norske stjärnan Johannes Thingnes Bö, tre guld vid årets VM i Antholz, sågar Pichlers råd till Nilsson.

– Jag är glad att jag inte har Pichler som tränare. Två, tre timmar om dagen med skytteträning hade jag aldrig klarat av. Då hade jag blivit uttråkad för länge sedan, säger Thingnes Bö till VG.

Johannes Thingnes Bö.
Foto: AP TT NYHETSBYRÅN
Johannes Thingnes Bö.

”Hon är orädd”

Men han tror att Nilsson kommer att bli en framgångsrik skidskytt. Och är stolt över att hon gjort sportskiftet.

– Hon har alltid hävdat sig i sprint, och det är längdgrenen som är mest jämförbar med skidskytte. Stina byter inte för att hon inte var bäst, hon var bäst i sin sport och vill prova något nytt. Det ska bli otroligt intressant att följa, alla vet vad hon är kapabel till i spåret, säger han.

Hans bror Tarjei, ett guld vid årets skidskytte-VM, håller med. Och tycker att Nilsson är en stor stjärna som skapar mer uppmärksamhet kring skidskyttet.

– Jag tycker att bytet visar att hon är orädd och offensiv. Två av de viktigaste egenskaperna för att lyckas med skytte, säger Tarjei Bö.

Publicerad:

LÄS VIDARE