Myhrer på pallen i historisk tävling

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Tog första pallplatsen på två år

Myhrer på pallen tillsammans med Aksel Lund Svindal och Kjetil Jansrud.
Foto: TT
Myhrer på pallen tillsammans med Aksel Lund Svindal och Kjetil Jansrud.

Han missade pallen med minsta möjliga marginal i Beaver Creek.

I premiärtävlingen i parallellstorslalomen hade André Myhrer hundradelarna på sin sida och slutade trea efter två norrmän.

– Riktigt kul, men lite oväntat, säger svensken.

Foto: AFP
André Myhrer.

Marcel Hirscher, Felix Neureuther, Ted Ligety och Henrik Kristoffersen. Fyra av fem i toppen av storslalomcupen försvann redan i sextondelsfinalen när parallellstorlalom kördes för första gången i världscupen i Alta Badia.

Men André Myhrer tog sig vidare efter att ha slagit ut Philipp Schörghofer. I åttondelsfinalen fick han stenhårt motstånd mot tvåan i storslalomcupen Victor Muffat-Jeandet. Men Myhrer gjorde ett kanonheat och vann en hundradel före fransmannen.

Dubbel Norge i topp

I kvartsfinalen ställdes Myhrer mot Gino Caviezel och svensken, som missade pallen med en hundradel i storslalom för tre veckor sedan, hade återigen hundradelarna på sin sida och vann 0.01 före schweizaren.

I semifinalen tog det dock stopp mot Kjetil Jansrud. Det blev dubbelt norsk i finalen mellan fartspecialisterna Jansrud och Aksel Lund Svindal.

Jansrud tog hand om seger, men Myhrer knep tredjeplatsen före tysken Dominik Schweiger.

– Jag är väldigt nöjd. Riktigt kul, men lite oväntat att det skulle gå så långt, även om jag visste innan att det fanns en chans, säger Myhrer.

Var skeptisk

Svensken gillar tävlingsgrenen, men var innan premiären skeptisk till parallell i just storslalom.

– Jag tycker att parallell är fantastiskt kul, synd att vi inte har fler event. Det är kul för publiken, men spontant undrade jag innan om det var vettigt med GS-skidor, det är så höga farter, med skaderisk och så. Nu hände inget idag och det var skönt. Men mycket mer parallell, det är kul.

Det är första gången på nästan två år som Myhrer tar en pallplats i världscupen. Nu hoppas han på ny succé i morgondagens slalom.

– Det känns kanon, bra för självförtroendet att gå ut med det här i ryggen i morgon. 

Publicerad:

LÄS VIDARE