Emil Fedorov var nära att ge Vetlanda drömläge inför returen.

Men bollen gick på fel sida av stolpen – och Motala kunde kontra in 2–4.

– Det är surt, men vi vann ändå så vi får vara nöjda, säger Fedorov.

Se alla mål från elitserien i bandy här!

När Joakim Andersson gjorde 4–1, snyggt framspelad av Filip Bringe, i 85:e minuten för gästerna såg det tungt ut för Motala. Bara sekunder senare var Andersson nära spela fram Emil Fedorov till 5–1, men lagkamraten lyckades inte styra in bollen mellan stolparna.

I stället kunde hemmalaget kontra in 4–2 när Philip Florén skickade in en retur vilket även blev slutresultatet.

– En jämn match. I dag var vi lite bättre så vi är nöjda med den här första halvleken, säger Emil Fedorov i Sportbladet Play efter den första av två åttondelsfinaler.

”Kan vända det här”

Hemmalagets Aleksi Seppänen håller med om att matchen var jämn, men menar att det hade kunnat sluta på ett helt annat sätt.

– Vi känner att vi hade många bra målchanser i första och måste bara sätta de, säger han i Sportbladet Play.

Nu måste Motala vinna med tre mål, alternativt två om de gör fler än fyra mål i söndagens retur borta i Vetlanda för att ta sig till kvartsfinalen mot Sandviken.

– Jag känner att vi kommer kunna vända det här på söndag, säger Seppänen.

I damernas slutspel segrade Skutskär med 10–0 mot Mölndal i den första av två kvartsfinaler mot Mölndal efter bland annat tre mål av Anastasia Denisova.

Ett underläge som blir otroligt tufft för elitserienykomlingen att hämta upp i returen.

Du ser herrarnas slutspel, samt damernas semifinaler, i elitserien fram till finalen på Sportbladet Play.