Manchester City förlorade FA-cupsemin mot Chelsea

Dubbla smällar – kan inte bli historiska

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Getty Images Europe

SPORTBLADET

Kevin De Bruyne linkade ut skadad.

Sedan förlorade Manchester City FA-cupsemifinalen mot Chelsea.

Därmed missar City chansen till fyra titlar den här säsongen.

Manchester Citys möjlighet att vinna en kvadrupel – vinna ligan plus de tre cuperna de ställer upp i under säsongen – strandade på Wembleys gräsmatta under lördagskvällen.

Laget föll i FA-cupsemifinalen mot Chelsea med 1–0 efter att Hakim Ziyech stött in en boll efter fint förarbete från Timo Werner efter knappa timmen.

Det blev matchens enda mål.

För City innebar det dubbel olycka eftersom storstjärnan Kevin De Bruyne tvingats linka av skadad några minuter innan fullträffen.

Blir inte historiska

Semifinalen var stundtals rätt temposvag med två trötta lag, som så sent som i onsdags spelade Champions League-kvartsfinaler.

Men efter Chelseas ledningsmål satte City in en växel och försökte vinna mark, men motståndarna försvarade sig väl och höll nollan.

– I mina ögon är den oväntat. Att de skulle vara så här mycket bättre med bred marginal överraskar mig. Det säger egentligen mer om Manchester City och dess inställning till den här matchen, konstaterar Erik Niva i Viaplay.

I morgon avgörs det i fall Chelsea får möta Leicester eller Southampton i finalen den 15 maj.

– Det var en väldigt bra prestation. Jag är väldigt stolt. Vi förtjänade ledningen och att vinna. Vi hade till och med kunnat vinna större, säger tränaren Thomas Tuchel.

City kan alltjämt vinna Champions League, Premier League och ligacupen. Inget lag i Premier League har tidigare lyckats vinna en kvadrupel där CL inkluderas.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE