Bollnästalangen tillbaka i förlusten mot Edsbyn

Publicerad 2021-01-05

Oskar Westh tillbaka.

För en dryg månad sedan lämnade han planen med ambulans.

I förlusten mot Edsbyn var Bollnästalangen Oskar Westh, 20, tillbaka på i matchspel.

– Man är inte helt i form känner man, men det har gått skapligt ändå, säger Oskar Westh i halvtid.

Se alla mål från elitserien i bandy här!

Det var i början på december olyckan var framme.

Efter en tackling av Anders Persson lämnade Oskar Westh, efter en knapp timmes avbrott på matchen, planen med ambulans till Gävle sjukhus.

Det slutade i en avstängning för Persson och en kraftig hjärnskakning för Westh.

Under tisdagskvällen, en dryg månad senare, var Oskar Westh tillbaka på bandyplanen och i matchspel för Bollnäs.

– Jag har varit lite smånervös under dagen. Det har väl gått hyfsat ändå tycker jag. Man är inte helt i form känner man, men det har gått skapligt ändå, säger Oskar Westh i Sportbladet Play i halvtid.

”Inte bra i alla fall”

Matchen rivstartade verkligen när det under matchens första 25 minuter kom ett mål i snitt var femte minut när Edsbyn fick se sin 3–0-ledning krympa till 3–2. Och i den första halvlekens sista minut kvitterade Philip Flodstam för Bollnäs.

Den andra halvleken blev betydligt mer mållös. Efter en stökig situation hittar Ted Hedell fram till Jesper Öhrlund som gjorde 4–3 i 76:e matchminuten till Edsbyn. Ett resultat som stod sig matchen ut.

– Det var tufft i dag. Vi börjar bra, bra fart och får 3–0 ganska direkt känns det som. Men sedan, jag vet inte om vi slappnar av eller vad vi håller på med, men det är inte bra i alla fall, säger Edsbyns Joakim Svensk i Sportbladet Play.

I Stockholm fick Hammarby ingen revansch från annandagsförlsuten mot Sirius utan Uppsalagänget vann återigen med 5–3. I Motala var det en svängig match när Vetlanda kom på besök och lagen fick till slut dela på poängen efter 5–5.

I Sandviken stoppades Brobergs förlustfria svit på sex matcher när ”Stålmännen” segrade med 6–4. Broberg tvingades även att spela klart matchen utan Jaakko Hyvönen som utgick skadad i den första halvleken.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.