Sverige slog regerande mästarna i VM-premiären

Publicerad 2018-12-01

Det svängde fram och tillbaka i Sveriges VM-premiär mot Finland i Prag.

De regerande världsmästarna kontrade sig till en 4–2-ledning – men Sverige vände och besegrade finnarna med 5–4.

– Vi stod där med en bra känsla när de ledde, säger förbundskapten Mikael Hill till Kanal 9.

Sverige kom till premiären i innebandy-VM utan anfallsstjärnan Johannes Larsson som lämnade sent återbud av personliga skäl.

Och det blev en nervig avslutning på matchen för herrlandslaget när man slog Finland med 5–4 på O2 Arena i Prag.

Upphämtningar åt båda hållen

Sverige tappade först 2–1 till 2–4 i den andra perioden och samtliga av Finlands fyra mål kom på snabba omställningar.

Men i den tredje perioden var det Sveriges tur att ställa om.

De svenska herrarna kom ikapp efter mål av Rasmus Enström och Alexander Galanto Carlström. Med fem minuter kvar avgjorde Emil Johansson när han satte 5–4 – vilket blev slutresultatet.

”Bra känsla när de ledde”

– Det var två lag som kände på varandra. Jag tyckte vi kom in i det bättre i andra perioden, gjorde 2–1 och började hitta rätt i anfallsspelet, men då smällde det tre gånger på kontring, säger förbundskapten Mikael Hill till Kanal 9 efter matchen.

– Vi stod där med en bra känsla när de ledde med 4–2, tillägger han.

Mikael Hill, som gjorde sin första VM-match som förbundskapten, anser att orsaken till de finska kontringsmålen var att Sverige var för oförsiktiga i anfallen.

– Vi vet vad det är som brister. Vi ville framåt med för mycket folk samtidigt, säger Mikael Hill.

Sveriges nästa match i innebandy-VM är mot Norge måndag 3 december klockan 19.30, innan Danmark väntar på tisdagen.