Ny tavla av Karius – efter MFF-fansens hån

Uppdaterad 2018-10-05 | Publicerad 2018-10-04

I vårens Champions League-final gjorde han två dundertavlor och ådrog sig hjärnskakning.

När Malmö slog Besiktas gjorde Loris Karius ett nytt grovt misstag.

– Han har väl inte hjärnskakning fortfarande? säger Andreas Vindheim.

Malmö förlorade första matchen i Europa Leagues gruppspel mot belgiska Genk med 2–0. Mot det turkiska storlaget Besiktas behövde de blåklädda sannolikt ta poäng för att inte halka efter för långt.

Men på presskonferensen inför matchen fick gästernas målvakt Loris Karius mest bemöta frågor om en helt annan match, en han spelade för ett helt annat lag.

Det var Karius som i Champions League-finalen i våras gjorde två grova tavlor när hans Liverpool förlorade mot Real Madrid.

En dikt på tyska

– Jag tänker inte på det mer och bryr mig inte om frågorna, sa Karius till pressen.

Men Malmöfansen lät inte 25-åringen slippa påminnelser om gångna misstag. Efter 0–0 i paus av Europa League-mötet kom tysken ut till en treradig banderoll skriven på rimmad tyska. På svenska blir den ungefär:

Hans huvud gör ont

allt flyger förbi honom

coolt, Karius är här igen

Självmål av Erkin

Om målvakten tog åt sig?

Såklart omöjligt att svara på, men bara några minuter senare gjorde han ännu en tavla. Andreas Vindheim slog ett inlägg från högerkanten som touchade ytterbacken Caner Erkin, bytte riktning och seglade mot mål. Loris Karius stod på fel fot, missbedömde bollbanan och såg inlägget dimpa ner bakom sig.

– Extra skönt att sätta den på honom. Han är ju fortfarande Liverpools spelare, utlånad bara, säger Vindheim, som själv är Liverpoolsupporter och såg CL-finalen.

Målet skrevs som självmål för Erkin. Samme ytterback som tog med hands i eget straffområde i första halvlek men slapp få en straff emot sig. Samme ytterback som 75 minuter in i matchen fällde Vindheim och orsakade en straff som Markus Rosenberg tryckte in mitt i mål.

”Kul att möta ett norskt lag”

Matchen slutade 2–0 och efteråt firade de himmelsblå med sina högljudda och dansande supportrar.

– De betyder otroligt mycket. De är som en extra spelare. Det vore intressant att se allas löpmeter i dag, säger målvakten Johan Dahlin.

I gruppens andra möte slog norska Sarsborg Genk med 3–1, vilket gör att alla fyra lag står på tre poäng och noll i målskillnad. Efter sex omgångar går de två översta lagen till sextondelsfinal i Europa League.

För Malmö väntar nu två möten med Sarsborg.

– Kul att möta ett norskt lag och visa att vi är bättre än dem, säger Vindheim.