Cricketstjärnan i surfingolycka – skadade nacken

Publicerad:
Matthew Hayden (till höger)
Foto: RICK RYCROFT / AP
Matthew Hayden (till höger)

SPORTBLADET

Den lugna surfingsemestern med familjen slutade riktigt illa för den gamle cricketstjärnan Matthew Hayden.

46-åringen föll och skadade flera kotor i sin ryggrad och nacke.

Man kan säga att jag lyckades ducka en kula”, skriver Hayden på Instagram.

Den australiska cricketspelaren Matthew Hayden hade under sina 15 aktiva år en framgångsrik karriär, både i hemlandet och internationellt.

Under mitten av 2000-talet utgjorde han en fruktad duo tillsammans med landsmannen – i dag Australiens landslagstränare – Justin Langer.

Han avslutade karriären 2012, men har sedan dess hållit sig kvar inom sporten.

Skadade tre kotor

I helgen skapade 46-åringen rubriker runtom i världen, men de var inte cricketrelaterade. The Guardian skriver att 46-åringen var på semester med familjen på Stradbroke Island i Queensland, Australien, och under fredagen valde han att surfa med sin son Josh.

Efter att ha fallit från brädan slog Hayden i huvudet och ryggraden och han fick snabbt föras till sjukhus för att röntgas.

Det konstaterades att han hade frakturer på tre kotor i ryggraden och nacken (C4-C6), och han hade sår på sin panna. Han publicerade senare en bild från sjukhussängen.

Man kan säga att jag lyckades ducka en kula. På väg mot återhämtning”, skriver han.

Båten sjönk när han fiskade

Ville bara rikta ett stort tack till alla våra vänner på Straddie (Stradbroke Island) som varit ett sånt stöd”, fortsätter han.

1999 råkade Matthew Hayden, tillsammans med cricketspelaren Andrew Symonds och en annan vän, ut för en annan vattenbaserad olycka. De tre vännerna var ute och fiskade vid Moreton Bay när deras båt plötsligt började sjunka.

De fick simma över en kilometer i starka strömmar innan de nådde land.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN