Dagens alla svenskar i Paralympics i Rio

Publicerad 2016-09-08

Maja Reichard går in i tävlingarna redan första dagen

RIO DE JANEIRO. Paralympics är igång och Sveriges goalball-herrar inleder spelen med en gruppspelsmatch mot hemmanationen Brasilien.

Samtidigt jagar Lotta Helsinger, superveteranen Jonas Jacobsson och de andra svenska skyttarna Sveriges första medalj.

Nedan ser du hela torsdagens svenskschema.

13:30-14:20, Skytte, damer, R2, kval Lotta Helsinger. Helsinger slutade på en 19:e plats och missar därmed finalen.

14:00-15:00, Goalball, gruppspel Sverige-Brasilien. Brasilien vann med 9-6.

14:40-15:20, Bordtennis, singelspel herrar kval, Alex Öhgren, Victor Sjöqvist, Emil Andersson. Öhgren vann sin match. Andersson förlorade sin knappt.

15:20-16:00, Bordtennis, singelspel damer, kval, Anna-Carin Ahlquist. Vann mot mexikanskan Maria Sigala-Lopez på 17 minuter med 3-0 i set, 11-1,11-8,11-7.

16:01-16:09, Simning, damer 100 m rygg, försök Pernilla Lindberg. Lindberg slutade femma i försöken och är klar för final.

16:16-16:24, Simning, damer 100 m fjäril, försök Maja Reichard. Tävlade i två klasser över sin egna. Slutade på 17:e plats efter pers med två sekunder.

17:00-18:15, Skytte, herrar, R1, kval, Jonas Jacobsson, Martin Häll, Håkan Gustafsson. Svenskarna missade final (topp 8). Jacobsson 9:a, Gustafsson 10:a, Häll 15:e.

23:00-23:40, Bordtennis, damer singelspel kval, Anna-Carin Ahlquist.

00:16-00:23, Simning, damer 100 m rygg, final Pernilla Lindberg.

01:00-01:40, Bordtennis, singelspel herrar kval, Alex Öhgren, Emil Andersson, Linus Karlsson.

Paralympics sänds i SVT1, SVT2 och på SVT Play etc.