H65 och Lugi inledde med seger

Av: Erik Wallskog

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Seriesegrarna H65 Höör inledde kvartsfinalserien på bästa sätt.

Skåningarna vann enkelt mot Västerås Irsta på torsdagskvällen med 33–20.

– Vi måste förvalta det här och göra det bra nästa match, säger lagkaptenen Sofia Hvenfelt.

H65 Höörs handbollsdamer var dominanta i grundserien och tappade bara fyra poäng på 22 matcher. När slutspelet inleddes på torsdagskvällen fortsatte laget där man slutade i serien.

Tabellsjuan Västerås Irsta gästade Björkvikshallen men var chanslösa när hemmalaget vann med 33–20.

– Vi gjorde en jättebra match och var där från start. Vi hade en jäkla intensitet i försvaret som jag tror gjorde de lite förvånade. Det präglade hela matchen, vi drev på och de fick backa, säger Sofia Hvenfelt.

”Otrolig bredd”

När lagen ställts mot varandra i seriespelet har det varit jämna matcher. Men på torsdagen var det så gott som avgjort redan i halvtid då H65 ledde med 17–9.

– Anledningen till att vi kunde gå ifrån var att vi inte släppte till så mycket bakåt. Gry (Bergdahl) i målet tog de skott vi i försvaret släppte förbi. Vi snackade i halvtid om att vi skulle fortsätta göra det vi gjort bra under matchen, för vi vet att de är ett bra lag och har spelare som kan kliva fram, säger lagkaptenen.

Till matchen hör också att H65 fick klara sig utan bland annat Jannike Wiberg (sjuk) och Anna Olsson (fingerskadad) för kvällen.

– Vi visade att vi har en otrolig bredd i laget, det sitter tjejer som bara väntat på att få kliva fram. Det är häftigt att vi har en sådan konkurrens, det är riktigt roligt. Nu tar vi med den här goa känslan till nästa match. Det står 0–0 på tavlan då och förlorar vi då är det 1–1 i matcher.

Finns det någon risk för underskattning?

– Nej det tror jag inte, vi vet att de är ett bra lag. I dag fick vi en bra träff, missar vi bara lite så är det jämnt igen, avslutar Hvenfelt.

Lugi vann enkelt

Den andra kvartsfinalen mellan Lugi och Kristinastad bjöd inte heller den på vidare dramatik. Lundlaget vann med 26–16 efter att ha haft ledningen med 12–6 i halvtid.

Hemmalagets Melissa Petrén och Jenny Carlsson blev huvudrollsinnehavare på sex mål vardera.

Publicerad: