Tennistalangen Caisja Hennemann tar plats bland stjärnorna: ”Stor dröm”

Publicerad:
Uppdaterad:
Caijsa Hennemann
Foto: Privat
Caijsa Hennemann

SPORTBLADET

Sveriges kommande lag i Fed Cup är starkt efter positiva besked från Johanna Larsson och Rebecca Peterson.

Bland stjärnorna finns också en debutant: Caijsa Hennemann, 17.

– Det är en väldigt intressant spelare och driven tjej, kommenterar lagets kapten Mattias Arvidsson.

Före jul berättade Sportbladet om tennistalangen Caijsas Hennemann från Göteborg. 17-åringen är just nu nummer 50 på världsrankingen för juniorer och har bland annat ett silver i junior-EM från 2017 på sin meritlista.

I december var hon då uttagen till sitt första landslagsläger på seniornivå. Nu kommer belöningen för väl genomförda träningspass.

Caijsa Hennemann är uttagen till det lag som ska representera Sverige i Fed Cup i Polen om en månad. Gruppmotståndarna är Ryssland, Ukraina, Polen, Estland, Bulgarien och Danmark.

– Jätteroligt att Caijsa får chansen att debutera. Det är en väldigt intressant spelare och driven tjej. Hon har många viktiga år framför sig och det här är en fantastisk möjlighet för henne, att få vara i samma lag som Johanna och Rebecca och vistas i den här miljön med kvalitetsspelare runt om sig, kommenterar Fed Cup-kaptenen Mattias Arvidsson i ett pressmeddelande.

Caijsa Hennemann befinner sig just nu i Australien och förbereder sig för Australien Open för juniorer. Hon blev mycket glad när hon fick beskedet.

–Det betyder jättemycket för mig. Att få representera Sverige i Fed Cup är en stor dröm som går i uppfyllelse och jag tror jag kommer lära mig enormt mycket bara att få vara i den här miljön och se hur det fungerar i sådana här sammanhang. Sen är det såklart fantastiskt att känna att det finns ett förtroende för framtiden och det ger mig extra energi att jobba ännu hårdare, kommenterar hon för Sportbladet.

Sett till laget i helhet är det starkt. Johanna Larsson har tidigare, 2016 och 2018, fått kritik för att hon har tackat nej till Federation Cup.

Nu har både hon och Rebecca Peterson tackat ja.

Johanna Larsson är rankad 75:a i världen och Peterson 62:a. Även Mirjam Björklund och Cornelia Lister är uttagna.

– Jag vet inte när Sverige hade en så stark trupp senast sett över alla spelare i laget. Svensk damtennis står sig stark med både Rebecca och Johanna på topp 100 och en bra bredd bakom dem. Det känns jätteroligt och tacksamt att alla i laget tackat ja och är hungriga inför den här veckan, säger Fed Cup-kaptenen Mattias Arvidsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE