NFL

CJ Björk: Säsongen står på spel i hatmatchen

Av: 

Carl-Johan Björk

Mike Tomlin.
Mike Tomlin.

SPORTBLADET

Trotjänaren Mike Tomlin kan fortfarande rädda Pittsburgh Steelers säsong, men då krävs seger i kvällens hatmöte med Cleveland Browns.  

Det kommer bli barnförbjudet, och passande nog på självaste Halloween. 

“Säg aldrig aldrig, men aldrig.” 

Budskapet var tydligt och gick inte att misstolka då Pittsburgh Steelers huvudtränare Mike Tomlin responderade på mediernas frågor gällande rykten om att han var på väg att söka sig till en av de lediga tränartjänsterna på universiteten USC eller LSU.  

Pittsburgh Steelers har haft en tuff inledning av säsongen och ligger för närvarande sist i sin division. Säsongen började dock bra när man under första veckan slog Buffalo Bills. Divisionen de spelar i är AFC North och kännetecknas av hårt arbetande lag som generellt inte förknippas med finess, här handlar det om fysisk fotboll utan krusiduller.  

Fysisk fotboll är också något Mike Tomlin förespråkar, och har under sin tid som Steelers head coach lett dem till två Super Bowl-besök varav ett resulterade i en vinst. 

Tomlin tog jobbet som Steelers HC 2007 och redan under 2008 vann man Super Bowl 43 mot Arizona Cardinals, och Tomlin skrevs in i historieböckerna som den yngsta huvudtränaren genom tiderna att vinna NFL-finalen vid 36 års ålder. 

Sedan dess har han snyggat till sina siffror vad gäller vinst kontra förlust till 156–89 och har imponerande nog aldrig haft en säsong där laget förlorat fler matcher än de vunnit. 

I år ser det dock tungt ut för Steelers, som länge har varit på toppen av divisionen. AFC North har i regel dominerats av Baltimore Ravens och Pittsburgh Steelers, men 2021 års upplaga av divisionen är mer jämn. De andra två lagen Cleveland Browns och Cincinnati Bengals har verkligen höjt sitt spel, och det finns risk för att detta blir Tomlins första säsong där Steelers slutar med fler förluster än vinster.  

Myles Garrett kommer jaga Big Ben.

Ikväll möter de Cleveland Browns, och det finns ingen kärlek mellan dessa lag så långt ögat kan nå. Rivaliteten är väldigt påtaglig, och Steelers kan med vinst mot Browns ta ett första steg i att räta upp säsongen.  

Cleveland Browns imponerande förra torsdagen med vad som inte kan benämnas annat än sitt B-lag, då de vann över Denver Broncos.

Storspel av tredjevalet i Browns

Browns sätter stolthet i att kunna springa med bollen, och med skador på båda sina runningbacks Nick Chubb och Kareem Hunt kunde man lätt tro att deras springspels-attack skulle vara uddlös.  

Men det visade sig vara helt fel då tredjevalet D’Ernest Johnson klev in och storspelade mot Broncos.  

Johnson skrev på för Browns 2019 som free agent efter att ha gått odraftad 2018, för att sedan ha spelat en säsong för Orlando Apollos i ligan AAF som endast existerade i åtta veckor innan den sattes i konkurs. Väl därefter fick han närvara på flertalet gästträningar i hopp om att få ett kontrakt med lagen San Francisco 49ers, LA Chargers, New Orleans Saints, New England Patriots och Green Bay Packers.  

Väl med Browns imponerande han på tränarstaben med sitt hårda arbete och sättet han kunde tillföra på Special Teams.  

Under säsongerna 2019 och 2020 fick Johnson endast göra ett fåtal inhopp på RB-positionen och förra torsdagen blev hans första som nummer ett. Johnson blev utsedd till matchens spelare då han sprang för 146 yards på 22 försök och en touchdown.

Verkar inte behöva sina stjärnor

Johnson är en otroligt spännande spelare och jag hoppas vi kommer få se mer av honom framöver!  

Utöver Johnson så var det ytterligare en icke draftad spelare på nyckelposition för Browns vecka 7 nämligen QB:n Case Keenum som klev in för skadade Baker Mayfield.  

Browns sitter helt klart inne på ett otroligt spelardjup, men eloge ska även gå till tränarstaben med HC Kevin Stefanski i täten.  

Skador hör NFL till, och det handlar allt som oftast om vilket lag som lyckas ha flest stjärnspelare hela till sent i säsongen. Det som talar för Browns just nu är att de inte verkar behöva sin stjärnor.  

I detta första divisionsmöte av två denna säsong så är det tydligt att båda lagen är i stort behov av en vinst för att undvika en alltför svår klättring i vad som mycket väl kan bli en division som skickar tre lag till slutspel.  

ANNONS

Europeisk toppfotboll när den är som bäst – vilka lag spikar du på Europatipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

NFL

ÄMNEN I ARTIKELN

NFL

Cleveland Browns

Pittsburgh Steelers