IK Oskarshamn värvar målvakt

SHL: Tex Williamsson klar för nykomlingen

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:

IK Oskarshamn fortsätter att bygga för SHL.

Som Sportbladet avslöjade i helgen är målvakten Tex Williamsson nu klar.

– Jag känner mig redo för SHL, säger målvakten.

Tex Williamsson spelade den senaste säsongen med Tingsryd i hockeyallsvenskan och hade en räddningsstatistik på 91,8 procent på 34 matcher. Något som gav honom en elfteplats i målvaktsligan i hela serien.

Nu har den 28-årige målvakten presenterats av IK Oskarshamn som bygger laget för SHL-spel nästa säsong.

Efter konflikten med succémålvakten Christoffer Rifalk, 22, har nu klubben alltså gjort klart med en ersättare.

– Med Tex Williamsson får vi in en målvakt som besitter en väldigt hög högsta nivå. Han var bevisat tidigare vilken fantastisk målvakt han kan vara och vi tror att vi kan hjälpa honom att utvecklas ytterligare hos oss, säger sportchefen Daniel Stolt i ett pressmeddelande.

1 av 3 | Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Tex Williamsson avslutade säsongen som tredjemålvakt hos svenska mästarna Frölunda. Nu är han klar för IK Oskarshamn.

”Nytt steg i karriären”

Williamsson har skrivit på ett tvåårskontrakt med SHL-nykomlingen.

– Jag känner mig redo för SHL. Det blir kul med ett nytt steg i karriären och en ny utmaning. När jag pratade med sportchefen kändes det helt rätt och Håkan (Åhlund) och Fredrik (Hallberg) känner jag sedan tidigare. Det har varit tuffa matcher att spela borta i Oskarshamn, så jag ser verkligen framemot att få göra det till min hemmaborg och bekanta mig med staden på riktigt här inom kort, säger målvakten i ett pressmeddelande.

Williamsson har representerat tre allsvenska klubbar på tre år, men nu väntar alltså spel i SHL. Först Pantern, sedan i Leksand och senaste säsongen i Tingsryd. Till kommande säsong hade Williamsson gjort klart med Pantern, men ett avtal mellan ligorna gör att SHL-klubbar kan hämta spelare från allsvenskan mot en ersättning.

Publicerad:

LÄS VIDARE