SHL 2016/2017

Skrällen: Huvudtränaren lämnar Skellefteå

Av: 

Mattias Karlsson

SPORTBLADET

Här är dagens stora överraskning i ishockey-Sverige.

Skellefteå AIK och huvudtränaren Fredrik Öberg går skilda vägar trots en säsong kvar på kontraktet.

Sportbladet kan avslöja att SHL-klubben går ut med det inom snar framtid.

Redan när Skellefteå AIK åkte ur mot Frölunda i den sjunde avgörande SM-kvartsfinalen mot Frölunda i Scandinavium i Göteborg skrev Sportbladet att huvudcoachen Fredrik Öberg var på väg bort.

Det förnekades då av sportchefen Mikael Lindgren, men enligt trovärdiga källor är det nu helt klart att Skellefteå AIK och Fredrik Öberg bryter med varandra och att SHL-klubben snart förväntas att skicka ut ett pressmedelande.

Det var en skräll inför den här säsongen att Saik valde den tidigare spelarprofilen Fredrik Öberg, 45, som ersättare till Hans Wallson, han kom från klubbens juniorlag och var helt oprövad som tränare på seniornivå.

Oklart med ersättare

Skellefteå har sedan en tid jagat en ny huvudtränare, Jonas Rönnqvist och Thomas ”Bulan” Berglund hör till namnen som blivit tillfrågade men har tackat nej.

Båskollegorna Bert Robertsson och Stefan Klockare kommer att fortsätta, Robertsson har kontrakt sedan tidigare och Klockare har förlängt sitt kontrakt.

Senaste nytt i Skellefteå AIK är också att spelskicklige backen Niclas Burström, 26, har skrivit ett tvåårskontrakt med en KHL-klubb.

Sportbladet har sökt Fredrik Öberg och sportchefen Mikael Lindgren för en kommentar utan framgång.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Han ska leda Tre Kronor i VM

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL 2016/2017

SHL Svenska hockeyligan

Skellefteå AIK