”Jag är förbannad – det får inte hända”

Publicerad:

SPORTBLADET

Marcus Ericsson och Felipe Nasr kolliderade under USA:s GP.

Nu tillrättavisas båda förarna av stallchefen.

– Jag är förbannad, säger Monisha Kaltenborn.

– Sådant får helt enkelt inte hända.

Redan under inledningen av GP-loppet i USA hände det som varje stallchef fruktar, Saubers båda bilar kolliderade. Felipe Nasr kom för nära Marcus Ericsson i den första kurvan och vidrörde svensken. Ericssons bil klarade sig, men Nasr behövde byta framvinge.

– En sund konkurens inom stallet är okej. Det är det hos oss också och de båda förarna respekterar varandra, men detta går inte för sig, säger Kaltenborn till motorsporttotal.

– Vi ska definitivt tala allvar med båda två, sådana misstag får inte inträffa.

Flera experter anser att Nasrs omkörningsförsök var överoptimistiskt och att han bär skulden för det inträffade. Det gör dock inte Nasr.

”Trodde han såg mig”

– Det var inte meningen att köra om honom, det var gulflagg och alla förarna tog olika linjer. Jag var säker på att han såg mig, men så var tydligen inte fallet, säger Felipe Nasr.

– Till slut var det jag som fick lida för det, jag skadade min framvinge och det påverkade mitt lopp.

Ericsson tycker inte heller att han bör lastas för kollisionen:

– Han var bakom mig på rakan, men eftersom det var gulflagg i den första kurvan trodde jag inte att jag skulle behöva försvara mig, säger Ericsson.

– Han försökte ta sig förbi mig och körde in i bakändan på min bil. Det var ren tur att vi inte var tvungna att bryta båda två.

Marcus Ericsson bröt loppet sedan han fått problem med bilen, Nasr slutade nia trots fem depåstopp.

Publicerad: