Dubbelt norskt högst upp – Haag topp tio

Publicerad 2016-12-10

Davos/stockholm. Stina Nilsson och Charlotte Kalla avstod.
Då blev det dubbelt norskt, Ingvild Flugstad Östberg och Heidi Weng, högst upp på pallen i Davos.

Bästa svenska blev Anna Haag, som slutade tia.

– Jag är väldigt nöjd, säger hon.

Längdskidor

Charlotte Kalla valde att avstå världscupstävlingarna i Davos för att i stället åka, och vinna, Skandinaviska cupen.
Stina Nilsson valde att avstå lördagens 15 kilometers fristil för i stället lägga krut på söndagens sprint.
I de båda stjärnornas frånvaro glänste i stället Anna Haag.

Fyra svenskar med världscuppoäng

Efter en bra start slutade 30-åringen till sist på en fin tiondeplats.

– Det var lagom bra fart. Jag hade som mål att ha ett jämnt tempo genom hela loppet, att inte känna mig stum, och det lyckades jag med. Jag hoppades kunna ”sprätta” mer, men det kommer väl. Jag är väldigt nöjd med att det gick så bra, säger hon.

Bästa svenska efter Haag slutade Emma Wikén, som i sitt sista varv tog ikapp 14 platser och slutade till sist på 18:e plats.

– Det var en bra avslutning. Jag är så fruktansvärt stum och trött nu, men det ska man vara, säger hon.

Även Ida Ingemarsdotter (22:a) och Maria Rydqvist (29) fick med sig världscuppoäng.

Dubbelt norskt högst upp

Trots att Marit Björgen avstod loppet så blev det dubbelt norkst högst upp på pallen.

Ingen kunde dock rå på suveräna Ingvild Flugstad Östberg och Heidi Weng.
Östberg vann med 7,9 sekunders marginal, före Weng som allt jämt kommit på pallen i samtliga världscuptävlingar den här säsongen.
Trea slutade finskan Krista Parmakoski, 16 sekunder bakom Östberg.