Favoriterna som slåss om titeln

Av: Andreas Käck

Publicerad:

Sportbladets Andreas Käck listar förhandsfavoriterna inför årets British Open.

Foto: TT

Dustin Johnson

Har varit stekhet hela säsongen. Tio topp tio-placeringar på 15 starter. En av världens bästa både från tee och in mot green. Puttar han lika bra som på Firestone blir han närmast omöjlig att stoppa.

Jason Day

Vunnit sju tävlingar sedan US Open förra säsongen. Är världsetta av en anledning. Stod för ett sällsynt haveri i sista rundan på Firestone senast. Lär vara duktigt revanschsugen efter den fadäsen.

Foto: TT

Rory McIlroy

Missade fjolårets Open på grund av skada. Vann den senaste han ställde upp i, 2014. Alltid bra på europeisk mark och ser nu ut att ha prickat formen med en tredjeplats i Open de France.

Jordan Spieth

Berättade själv att han stått vid prisväggen i klubbhuset, svept blicken över tidigare vinnare och noterat en trend. Kommer du från Texas, så spelar du bra på Royal Troon. Kan aldrig räknas bort.

Adam Scott

Stämmer puttningen har Scott stor chans att vinna. Är i stort sett alltid med och nosar där uppe i toppen i The Open. Inget fel på formen. Två vinster i år och fem topp tio-placeringar.

Sergio Garcia

Ofta med och utmanar, men har fortfarande aldrig vunnit en major. Dags att tvätta bort ”choker”-stämpeln nu? Inte omöjligt. Formen är god. Femteplatsen i US Open vittnar om det.

Foto: TT

Henrik Stenson

Ska alltid vara med i förhandsdiskussionerna inför majors. Även om han ännu inte nått hela vägen fram. Tog nyligen sin första seger på ett och ett halvt år vilket lär ge en stor självförtroendeboost.

BUBBLARE

Rickie Fowler (Risig form men förr eller senare smäller det)

Branden Grace (En av de allra formstarkaste)

Phil Mickelson (Erfarenhet kan räcka långt)

Louis Oosthuizen (Stabil i majors – har vunnit The Open förut)

Zach Johnson (Regerande Open-mästare)

Publicerad: