SVT:s svar efter Holmlund-missen

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

SVT:s hyllning till Anna Holmlund på Idrottsgalan gick fel.

Inslaget från karriären och olyckan gjorde Holmlund ledsen och hon var tvungen att lämna sin plats.

– Vår intention var bara att hylla, sen om vi inte lyckas med det så är det jättetråkigt, säger projektledaren Anders G Carlsson till Expressen.

Förre skicrosstjärnan Anna Holmlund var på plats på Idrottsgalan tillsammans med pojkvännen Victor Öhling Norberg och hyllades stort.

Holmlund uppmärksammades med ett inslag från hennes karriär, olyckan och kampen för att komma tillbaka och fick sedan stående ovationer, samt fina ord från programledaren Kristin Kaspersen.

Men inslaget fick fel effekt.

”Tog det hårt”

Holmlund blev ledsen av att se bilderna och tvingades lämna sin plats för en stund.

– Hon blev ledsen över det. Det är jobbigt för vilken person som helst att se vilken nivå man varit på och sen få höra på en tv-skärm att man aldrig kommer kunna åka på den nivån igen. Hon tog det hårt och blev väldigt ledsen, sa Victor Öhling Norberg till Sportbladet.

Ni fick ingen förvarning av SVT om vad som skulle komma?

– Nej, det fick vi inte. Men även om... Det var ju en fin hyllning men just den här gången blev det lite fel.

Senare beklagade Stephan Rimér, vd för Idrottsgalan, om Anna hade tagit illa vid sig och sa att det ”är jättetråkigt om hon upplevt det på det sättet” och att det ”inte varit vår avsikt”.

Nu uttalar sig även SVT:s projektledare för galan, Anders G Carlsson.

– Vår ambition var ju naturligtvis att hylla denna hjälte. Sen om vi inte lyckas med det så är det jättetråkigt och det är jag den första att beklaga. Men det var ju naturligtvis det vi ville göra. Vår intention var bara att hylla. Om det inte faller sig rätt är det ju jättetråkigt, säger G Carlsson enligt Expressen.

Enligt tidningen bekräftade Stefan Rimér att familjen inte visste om att inslaget skulle visas, och att produktionen ville att det skulle vara en överraskning.

– Det kanske han har sagt. Jag kan faktiskt ha missat det, säger Anders G Carlsson, som inte har samma bild som Victor Öhling Norbergs om att familjen inte kände till inslaget.

– Det är inte den uppgift jag har fått men det är möjligt att det stämmer. Jag är ju exekutiv så jag har inte riktigt detaljer. Men som jag förstod det så kände hon till hyllningen, säger Anders G Carlsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE