Holtz revansch – när Frölunda kollapsade

Uppdaterad 2021-04-09 | Publicerad 2021-04-07

Iskall och bänkad senast.

Men när Djurgården blåste Frölunda av banan och tvingade fram en avgörande match var Alexander Holtz, 19, helt vital.

– Det är klart man vill vara med och bidra där ute, säger han efter 7–2-segern i Scandinavium.

Frölunda HC

Alexander Holtz avslutade grundserien med att leverera 1+1 på de 19 sista matcherna.

I måndags var Djurgårdens 19-årige stortalang bänkad när Frölunda vann den första åttondelsfinalen på Hovet.

Totalt blev det bara två minuters istid och efteråt stod han kvar och körde extra i en öde arena.

I dag kom den gruvliga revanschen för 2020-års draftsjua.

Fyra poäng i matchen

Holtz gjorde två mål och spelade fram till William Eklunds 4–0-kasse i den andra perioden när stockholmarna blåste göteborgarna av isen under den andra perioden.

Djurgården, som hade 2–0 efter 20 minuter, gick i från till 6–2 i mellanakten och det mycket tack vare ynglingen.

Men matchens absolut snyggaste fullträff svarade en Frölundait för. Mattias Norlinders 2–6-reducering, som var hans andra i matchen, gick in efter att backen fintat upp Djurgårdsförsvaret och på knä lurat upp Mantas Armalis på läktaren och lagt in pucken.

Tredjeperioden blev en transportsträcka och till slut skrevs slutresultatet till 7–2 efter att Sebastian Strandberg blivit sista målskytt. Även där hade 19-åringen ett finger med i spelet. Totalt blev det 2+2 för Holtz i matchen.

– Det är klart man vill vara med och bidra där ute. Det var väl ingen jättegrej att jag frågade om jag fick köra lite extra där senast, berättar Alexander Holtz till C More.

”Pissmatch”

I Frölundaled var tonerna annorlunda.

– Jag sa det till killarna. Det är ungefär som att vara en körskollärare. Varje gång min elev kör mot rött så kommer en lastbil och kör över dig. Vi gör jättestora grodor och misstag i vårt försvarsspel, suckade Roger Rönnberg.

– Pissmatch i dag. Det är bara att glömma, gormade lagkapten Nicklas Lasu.

Nu väntar en helt avgörande match imorgon, torsdagen, även det i Scandinavium. Vinnaren går vidare till kvartsfinal.