Nya detaljerna kring Zlatans hektiska festivalvecka – ska bo på lyxyachten

Publicerad:
Uppdaterad:
Zlatan tränar på båten.
Foto: STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Zlatan tränar på båten.

SPORTBLADET

Samtidigt som säsongen är i ett viktigt skede gör sig Zlatan Ibrahimovic, 39, redo för Sanremo-festivalen i dagarna fyra.

För att få ihop schemat kommer svensken tillbringa tid på sin lyxyacht.

– Jag skulle helt enkelt ha sagt nej till honom, säger förre stortränaren Fabio Capello till Corriere dello Sport.

Sanremo-festivalen kommer allt närmare.

Mellan den 2–6 mars går den 71:a upplagan av stapeln med Zlatan Ibrahimovic i en huvudroll.

Svensken kommer att agera domare på den italienska melodifestivalen.

Parallellt med detta går Milans säsong in i ett avgörande skede. Laget, som föll i lokalderbyt mot Inter för en knapp vecka sedan med 3–0, är tvingade att börja vinna igen för att hänga på Scudettotåget som de blå-svartrandiga för tillfället anför.

Bor på lyxyachten

När Milan under nästa vecka spelar dubbla matcher, Udinese på onsdag den 3:e och sedan Hellas Verona den 7:e, kommer Zlatan bara träna två pass med lagkamraterna men ändå vara tillgänglig för matcherna.

För att kunna balansera fyra festivalkvällar med fotbollen kommer svensken hålla igång med egenträning där han får hjälp av personlig tränare.

Anfallaren ska att slå läger nere i hamnen och sova med tre vänner ombord på sin lyxyacht, skriver Corriere dello Sport.

Yachten – som han köpte för ett par år sedan och som uppges vara värd mellan 100 och 200 miljoner kronor – är cirka 30 meter lång, har fem hyttar, en matsal med panoramafönster, en cocktailbar på övre däck och ett gym där Ibrahimovic ska hålla igång.

Exakt vad 39-åringen kommer att bidra med på festivalen är i dagsläget oklart. Klart är däremot att svensken kommer att uppträda i ett sångnummer tillsammans med vännen och Bologna-tränaren Sinisa Mihajlovic.

Gaget för de här kvällarna ska enligt italienska medier vara en halv miljon kronor per kväll för ”Ibra”.

Kritiseras av Capello

Den tidigare stortränaren Fabio Capello säger till Corriere dello Sport att han i detta läge inte tillåtit Zlatan att pipa i väg på festival.

– Jag skulle helt enkelt ha sagt nej till honom. Men här finns kontrakt som undertecknats vid olika tidpunkter, säger han.

Sanremo-festivalen går att jämföra med svenska Melodifestivalen, men en seger i här ger inte längre en automatisk plats i Eurovision song contest. Vinnaren erbjuds att representera Italien i ESC och förra året var det kring tio miljoner tittare på festivalens första sändning. Förutom Zlatan ska även stora idrottspersonligheter som Alberto Tomba, Federica Pellegrini och Alex Schwazer delta.

Milan befinner sig i nuläget på en andra plats i Serie A, fyra poäng bakom serieledarna Inter. På tredjeplats återfinns Juventus fyra poäng upp till Milan, med en match mindre spelad.

Publicerad:

LÄS VIDARE