Rakhshani spräckte målnollan – när Djurgården vann

Publicerad 2020-12-15

Det slår nästan aldrig fel.

När Frölunda gästade Djurgården svarade Rhett Rakhshani för sitt första mål i nya klubben – mot sina forna kamrater – när stockholmarna vann med 5–1.

– Vi är effektiva och skapar oss lite luft, säger Sebastian Strandberg i C More.

Frölunda HC

Rhett Rakhshani, 32, blev klar för Djurgården den 15 november efter att amerikanen gått klubblös under hösten.

Det dröjde dock en månad innan 32-åringen, som gör sin nionde säsong i SHL, hittade nätet för första gången i sin femte match.

Och givetvis kom fullträffen när hans forna lagkamrater i Frölunda, där han spelat de två senaste säsongerna, var på besök i Stockholm.

Målet betydde 4–1 i mitten på den tredje perioden efter att William Eklund elegant frispelat amerikanen som enkelt överlistade Niklas Rubin i målet.

Dessförinnan grundlade Djurgården segern i mellanakten när Linus Andersson och Sebastian Strandberg gjorde 2–0 och 3–0. Ledningspucken sprätte Dick Axelsson in redan i den första perioden.

Tvåmålsskytt

Med sekunder kvar att spela blev Axelsson sedan tvåmålsskytt efter att ha skrivit siffrorna till 5–1 med mål i öppen kasse.

– Vi är effektiva och skapar oss lite luft. Det är ”Sveddas” (Niklas Svedberg) förtjänst och effektiviteten som hjälper oss, säger Sebastian Strandberg i C More.

Rakhshani har, förutom Frölunda, även representerat Malmö, Linköping, Växjö och HV71.

Segern tar Djurgården upp på en åttondeplats i tabellen, med 35 inspelade på 22 matcher. Göteborgarna är alltjämt kvar på andraplatsen i en mycket haltande tabell.

– Det är inte godkänt. Det är för slarvigt i för många delar av spelet, kommenterar Niklas Lasu.