Förre elitspelaren jagas av Hammarby

Tänkt som ersättare till skadade duon

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Hammarby jagar ersättare till skadade stjärnduon.

Enligt flera uppgiftslämnare till Sportbladet är Skutskärs Niklas Gälman, 29, huvudspåret.

– Jag har spelat ytterhalv i hela min karriär och de har två ytterhalvor skadade, säger han kryptiskt.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


Hammarby har drabbats av stor skadeproblematik där både lagkaptenen David Pizzoni och vikarierande lagkapten Robin Sundin ser ut att saknas en längre tid. Den förstnämnde riskerar att vara borta så länge som resten av säsongen.

Något som fått Hammarby att agera.

– Vi jobbar väl först och främst med att vara tillräckligt många på träningarna så vi kan hålla en fortsatt bra nivå. Marknaden i övrigt är ju väldigt begränsad så..., skrev klubbens sportansvarige Viktor Karlsson i ett sms till Sportbladet gällande jakten på ersättare kort efter beskedet om lagkaptenen.

Men enligt flera olika uppgiftslämnare till Sportbladet söker nu Hammarby efter en duglig ersättare till de bägge ytterhalvorna.

”Letar folk som kan vara med och träna”

Huvudspåret?

Division 1-laget Skutskärs spelande tränare Niklas Gälman, förra säsongen en tongivande spelare för Vetlanda i elitserien.

– Som jag sa så letar vi folk i närområdet som kan vara med och träna. Finns inte utrymme för så mycket mer än så, säger Hammarbys Viktor Karlsson i ett sms gällande uppgifterna.

Skutskärs sportchef Kent Hockman känner inte igen uppgifterna.

– Det är nyheter för mig, säger han.

Är ni öppna för att låna ut honom?

– Ja, absolut. Vår serie kommer inte spelas och vill han det så kommer vi att låta honom göra det.

Niklas Gälman.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Niklas Gälman.

”Jag har flera alternativ”

Niklas Gälman själv har en del att fundera på. Och alternativ finns. Både lag från allsvenskan och elitserien har hört av sig samtidigt som Skutskär har stängt ner säsongen för sitt herrlag oavsett om serien skulle starta.

– Det kom som ett ganska snabbt besked. Det har gått från att inte höra något och räkna med spel i början på januari och man har egentligen nästan väntat på det i och med att man får börja träna och utomhus till att säsongen är slut, säger han.

– Det var lite ny info. Så det är klart att man får annat att fundera på. Jag har lite olika alternativ att ta ställning till. Jag kan inte säga så mycket mer än att jag har alternativ i både allsvenskan och elitserien.

Blir klart i veckan

Enligt våra uppgifter är Hammarby intresserade av dig.

– Jag vill inte gå ut och säga vilka som är intresserade. Men man kan enkelt tro det, jag har spelat ytterhalv i hela min karriär och de har två ytterhalvor skadade.

Inför säsongen skrev han på ett treårskontrakt storsatsande Skutskär, men har nu inte fått höra någonting gällande framtiden. Något som förvånar honom.

– Jag har ingen aning, är man fri att gå eller? Det är lite fri tolkning.

Då Gälman arbetar i Gävle som lärare är det inte aktuellt med någon flytt, utan i så fall handlar det om pendlingsavstånd.

– Något annat är inte aktuellt. Det kommer bli klart under veckan. Man har en hjärnaktivitet som går på högvarv.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE