Längdskidor

De kommenterar skidorna i vinter

Så ser Nent Groups satsning ut

Av: 

Andreas Käck

SPORTBLADET

Per Forsberg och Anna-Karin Strömstedt.

Där har ni duon som ska kommentera skidor i Nent Groups kanaler i vinter.

– Det känns hedrande, ärofyllt och otroligt kul, säger Forsberg.

Nu är det slut på längdskidor i SVT med Jacob Hård och Anders Blomquist som kommentatorer. Efter att ha sänt längd och alpint i över 50 års tid har SVT tappat rättigheterna till Nent, där Viaplay, TV3, TV6, TV8 och TV10 ingår.

Nu vet vi hur deras satsning ska se ut.

Per Forsberg blir huvudkommentator och före detta åkaren Anna-Karin Strömstedt expert.

– Vi är väldigt glada över att presentera Per Forsberg och Anna-Karin Strömstedt som Viaplays kommentatorspar i vår längdsatsning. Per gjorde ett strålande arbete då han kommenterade skidor för oss i OS i Sotji. Och Anna-Karin kommer in med stor erfarenhet, en enorm kunskap och en fantastisk nyfikenhet kring sporten. De är dessutom väldigt samspelta då de känner varandra sedan tidigare, säger Per Nunstedt, sportchef på Nent Group, i ett pressmeddelande.

”Största respekt”

Per Forsberg har en bakgrund hos Radiosporten där han tog över från Åke Strömmer som huvudkommentator för längdskidor. Han har varit hos Nent Group sedan 2005.

– Man ska ha den största respekt för uppdraget, men samtidigt vet jag vad vi kan, och det gör mig trygg. Det är en känsla jag hoppas förmedla till tittarna, säger han.

Tävlade i OS

Anna-Karin Strömstedt har tävlat på högsta nivå inom såväl längd som skidskytte. Hon var med i OS i Turin 2006 som längdåkare och körde då fjärde sträckan i stafetten, där Sverige kom fyra. Tre år senare tog hon steget över till skidskytte. Hon avslutade karriären 2014.

Nu ser hon fram emot att få kommentera tävlingarna.

– Det var självklart för mig att tacka ja till den här möjligheten, och behövde egentligen ingen betänketid alls. Jag har längtat tillbaka till elitmiljön och prestera, fast nu på ett annat vis. Jag är väldigt engagerad i längdskidåkningen och kan kalla mig för en nörd. Och det blev en positiv överraskning att jag och Per fick jobba tillsammans, säger Strömstedt.

Klockan 13.00 i dag presenterar längdlandslaget sin trupp inför nästa säsong. Uttagningen sänds i Viaplay.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Stryktipset nu på lördag där en Jackpot på ca 20 miljoner står på spel! Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Här är Sveriges landslagstrupp inför säsongen 2021/22

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor