Bandy

Talangens hjärnsläpp – när Vänersborg vann klart

Stängs av under utredning

Av: 

Magnus Wilsson

SPORTBLADET

Vänersborgsanfallaren Edvin Isaksson, 19, slog till Sirius Oscar Qvist med klubban över halsen.

Där och då fick han sitta av tio minuter – men nu har domaren Jacob Liljegren anmält situationen i efterhand och Isaksson har stängts av.

– Det är inte snyggt, säger Siriustränaren Olle Gabrielsson om händelsen.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


Det var en till synes ganska snäll match.

Då hettade det plötsligt till när matchen i princip var avgjord till Vänersborgs fördel då hemmalaget ledde med 7–2 mot Sirius. Duellerna blev tuffare och känsloyttringarna blev allt starkare.

Då vevade plötsligt Vänersborgstalangen Edvin Isaksson till Sirius Oscar Qvist över halsen med klubban och stort tumult utbröt vid ena hörnflaggan.

– Ajajajaj, Edvin Isaksson, det där är inte snyggt när han blir irriterad på Qvist och det där ska vara ett direkt rött kort, säger kommentatorn Christoffer Pihl Svensson i sändningen.

– Så ska man inte göra i bandy tycker jag. Det var fult och det var mot en spelare som inte har bollen, säger lagkapten Teemu Määttä i Sportbladet Play.

– Jag hoppas att de som sitter och tittar på videon (i efterhand) tar ett beslut. Det är svårt för oss på planen för det händer så snabbt, säger han.

”Domarnivån på tok för låg”

Domartrion landade dock i en tiominutersutvisning för olämpligt uppträdande.

Oscar Qvist blev liggande en tid, men kunde sedan ta sig av isen av egen kraft efter en liten stund.

Känslorna fortsatte därefter att vara heta matchen ut med flera tuffa smällar.

– Det går fort och så, men måste ändå sticka ut hakan och säga att domarnivån har varit på tok för låg den här säsongen. Det finns betydligt mer att önska från deras håll, säger experten Gabriel Bridholm i Sportbladet Play.

Matchen slutade till slut 7–3 till Vänersborg.

”Fick svårt att andas”

Oscar Qvist verkar under förutsättningarna ha klarat sig okej och fanns med på spelarbussen på väg från Arena Vänersborg.

– Han fick lite svårt att andas och har rejäla märken på halsen och axeln. Klubbmärken, säger Siriustränaren Olle Gabrielsson.

Vad kan du säga om händelsen?

– Det är inte snyggt över huvud taget. Jag förutsätter domarna anmäler det i efterhand, säger han efter att ha sett situationen igen.

– I min värld får inte det förekomma på en idrottsarena. I min värld får man inte använda sin klubba som vapen, det är inte okej.

Så ni räknar med att domarna anmäler och anmäler inte själva?

– Jag förutsätter det. Om de inte gör det så finns det inget vi ska anmäla för. Jag tycker. Det är domarnas jobb och gör de inte det så skulle det vara horribelt agerande av domarna.

Längre avstängning väntar

Domaren Jacob Liljegren gav Isaksson tio minuters utvisning för olämpligt uppträdande, men efter att ha sett situationen igen anmälde han den till videogranskning.

Disciplinnämnden har nu stängt av spelaren under utredning.

– Han är avstängd under utredning med tanke på att Vänersborg har match redan imorgon, för det är ganska grovt, säger Gudmund Knutson till Bandypuls.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

ANNONS EXTERN LÄNK

Toppfotboll på Europatipset. Ta rygg på spelexpert, eller knåpa ihop en egen rad. Mot 13 rätt! | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Månadens lag i elitserien: Januari

ÄMNEN I ARTIKELN

Bandy

Elitserien i bandy

IFK Vänersborg

Sirius Bandy