Så slutar bandyns kvartsfinaler – profilerna tippar

Av: Martin Eriksson

Publicerad:

Nu är det dags för kvartfinalerna i Elitseriens bandyslutspel.

Vilka vinner, och vilka försvinner?

Sportbladet har frågat fem profiler vad de tror om matcherna.


Sportbladet Play SE BANDYSLUTSPELET PÅ SPORTBLADET PLAY


Fyra möten i Elitseriens slutspel ska avgöras över fem matcher.

Nedan tippar fem profiler vilka som går vidare, och vilka som vinner SM-guldet.

Stefan ”Lillis” Jonsson, 55, invald i Hall of Fame:

Västerås–Bollnäs

Tips: 3–2 i matcher

Kommentar: Hemmaplansfördel kommer avgöra, men det kommer bli jättetufft. De kom fyra och femma i grundserien, så de är jämna.

Edsbyn–Vetlanda

Tips: 3–0

Kommentar: Edsbyn är för tunga för Vetlanda, och de har fått spela två åttondelsfinaler också. Formen är för bra på Edsbyn.

Villa Lidköping–AIK

Tips: 3–1

Kommentar: Villa är lite för starka. AIK skulle kunna jäklas lite hemma på Bergshamra. Sedan har AIK ändå mycket rutin och ett väldigt kompetent lag, men Villa vinner.

Sandviken–Broberg

Tips: 3–1

Kommentar: Broberg har haft en bra säsong, speciellt hemma. Men hemmaplansfördel kommer vara viktigt, och de känns rätt starka.

Vilka vinner SM-guld?

– Edsbyn vinner, de är starka och stabila och haft lite flyt. De har inte alltid varit bra, men ändå vunnit matcher. De har en trygghet i sitt spel.

Marcus Bergwall, 49, f.d. landslagsspelare:

Västerås–Bollnäs

Tips: 2–3

Kommentar: Det kommer bli jämnt, de små detaljerna kommer avgöra. Krävs noggrannhet i bägge lagen. Förväntar mig en tajt match.

Edsbyn–Vetlanda

Tips: 3–0

Kommentar: Förväntar mig total dominans från Edsbyn, med hjälp av deras bollinnehav och utnötande av motståndarna. Vetlanda kan kanske störa lite på hemmaplan.

Villa Lidköping–AIK

Tips: 3–1

Kommentar: Villa kommer vinna, första matchen är otroligt viktig för AIK. De kan ta andra matchen på hemmaplan, brorsan (Andreas) är ju ändå där, men Villa vinner och går vidare.

Sandviken–Broberg

Tips: 3–2

Kommentar: Det blir en tajt historia som avgörs i femte matchen. Beror lite på hur Broberg lyckas störa Sandviken också. Sandviken är en maskin som varit med i många år, de har bytt ut en del folk men lyckats ändå.

Vilka vinner SM-guld?

– Edsbyn och Villa gör upp om det, blir förvånad om något annat lag är med och fajtas.

Carl-Johan Rutqvist, 36, lagkapten Hammarby:

Västerås–Bollnäs

Tips: 3–2

Kommentar: Västerås känns lite starkare. Lite upp och ner på Bollnäs, sedan har de någon skada också. Bollnäs har helt enkelt inte varit så jämna, sedan har Västerås fördel med hemmaplan också.

Edsbyn–Vetlanda

Tips: 3–0

Kommentar: Ruggigt bra och stigande form på Edsbyn. De blir bara bättre och bättre, sedan har Vetlanda gått två tuffa matcher i åttondelen.

Villa Lidköping–AIK

Tips: 3–1

Kommentar: Bergshamra är svårspelad, så där kan AIK ta en match. Villa kanske inte är jättemotiverade att åka dit, även om det är kvartsfinal – men Villa tar det.

Sandviken–Broberg

Tips: 3–2

Kommentar: Sandviken har fördel med hemmaplanen. Sedan har de ett jättebra grundspel som de kan luta sig tillbaka på, Broberg är lite mer ostrukturerad.

Vilka vinner SM-guld?

– Edsbyn, det kommer bli tufft, men dom kommer vinna. Sedan får vi se hur det är med vädret på Studenternas.

Hans Åström, 51, f.d. landslagsspelare:

Västerås–Bollnäs

Tips: 3–2

Kommentar: Det här är den mest ovissa matchen, kommer säkert gå till fem matcher där hemmaplansfördelen kommer avgöra. Första matchen är en nyckelmatch, tar Bollnäs den kan förutsättningarna ändras.

Edsbyn–Vetlanda

Tips: 3–0

Kommentar: Edsbyn har varit groteskt bra. Sedan har Vetlanda har tappat två viktiga spelare, och efter åttondelarna kan det bli jobbigt för dem.

Villa Lidköping–AIK

Tips: 3–1

Kommentar: Villa känns som att de har en uppåtgående form och vinner ganska klart. Däremot kan AIK ta en match om det blir dåliga förhållande på Bergshamra.

Sandviken–Broberg

Tips: 2–3

Kommentar: Förutom Västerås-Bollnäs är det här den mest öppna. Det som talar för Sandviken är att det har en mycket bra tränare, men forwardsuppsättningen har försämrats lite. Om jag går emot mig själv så jag tror att Broberg kan vinna, har spelat bra på slutet.

Vilka vinner SM-guld?

– Mycket talar för Edsbyn, det är beroende på hur Villa växer in i slutspelet. Det kan bli jämnt, men jag säger Edsbyn.

Mattias Sjöholm, 49, tränare IFK Motala:

Västerås–Bollnäs

Tips: 2–3

Kommentar: Det beror lite på Bollnäs, om de tänker rulla igång ordentligt. Kan bli en tajt matchserie. Bollnäs har bland och gett, men det (kvalitén) finns där.

Edsbyn–Vetlanda

Tips: 3–0

Kommentar: Har svårt att se något annat än att Edsbyn går vidare, de är ruggigt starka. De vann serien och fick välja motståndare, och det är smart att ta någon av de som spelat åttondelsfinal.

Villa Lidköping–AIK

Tips: 3–1

Kommentar: Det är möjligt att Villa kan släppa någon match match på bortaplanen där de yttre omständigheterna kommer påverka. Annars kommer de städa av AIK ganska enkelt, även om det inte blir någon dans i parken.

Sandviken–Broberg

Tips: 3–2

Kommentar: Känns öppen, Broberg har gjort det bra och tagit ett steg, så de kommer nog utmana. Att Sandviken kommer spela ute kommer ställa saker och ting på sin spets. Hemmaplansfördelen kommer avgöra.

Vilka vinner SM-guld?

– Jag tror Villa kan utmana Edsbyn i en finalmatch. De har väl vunnit varsin match i serien, men jag tror nog att Villa tar hem det.

Publicerad:

LÄS VIDARE