Galna matchen – slog målrekord

Uppdaterad 2021-01-17 | Publicerad 2021-01-15

Det tog aldrig slut.

Målen bara fortsatte att komma när AIK och Vetlanda slog målrekordet i elitserien med ett mål.

Vetlanda skrällde och vann med 13–12.

– Fy, tusan. Det var en galen match, säger Vetlandas Pontus Vilén.

Se alla mål från elitserien i bandy här!

I november 2009 slog Sandviken och Katrineholm målrekordet när Sandviken segrade med 22–2. Men under fredagen slogs det drygt tio år gamla rekordet.

Vetlanda skrällde och vann borta mot AIK i en match som bjöd på hela 25 (!) mål. Trots att Vetlanda vann den första halvleken med 8–3 gjorde AIK match av det hela, men Vetlanda höll undan och vann med 13–12 efter att hela elva mål gjorts under matchens sista 20 minuter.

”Så här bandy ska spelas”

Pontus Vilén var en av Vetlandas tre hattrickskyttar i matchen.

– Jag vet inte. Vi spelar väldigt bra i första och tar till vara på deras misstag. Sedan visste vi att det skulle komma en anstormning och det höll precis, säger han i Sportbladet Play.

– Det är en väldigt rolig match att spela, det är det faktiskt. Det är så här bandy ska spelas, det tror jag alla håller med om der hemma i tv-sofforna också.

Även Frillesås mäktade med en liten skräll mot Sirius när de segrade på bortaplan med 4–2. Vänersborg kryssade hemma mot Motala i en match som slutade 2–2 efter två mål under matchens sista två minuter och Västerås hemmaslog Hammarby med 4–2.

Även i Bollnäs skrälldes det. Trots att Villa Lidköping hämtade upp 3–5 till 5–5 kunde Bollnäs avgöra på tilläggstid.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

Vetlanda slog AIK med 13–12