Irriterat när Vänersborg bortaslog Motala

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

De förväntas tävla om de sista slutspelsplatserna.

Under en hetsig avslutning besegrade Vänersborg till slut Motala på K-bygg Arena med 3–1.

– Jag tycker domarnivån var lite för låg för att vara elitserien, tyvärr, säger hemmalagets Nicklas Ögren till Sportbladet play efter matchen.

Åttondelsfinallaget IFK Motala har tappat bredd och spets.

IFK Vänersborg var fjolårets stora besvikelse.

Under lördagen drabbade lagen samman i elitseriepremiären på K-Bygg Arena i Motala. En batalj som inledde något smygande och snarare utvecklade sig till ett slagfält än en match.

Det milda vädret gjorde sig snabbt påmint i form av en svårspelad is vilket spelade in i att skönspelet uteblev.

Halvtidsresultatet? 0–1 efter att bortalagets nyförvärv Ilja Grachev stänkte in en hörna precis innan halvtidsvilan.

– Det är speciellt. Det är lite varmt och segt på isen. Men 1–0 ändå så man får vara nöjd med att gå till vila med en ledning, säger Vänersborgs nyförvärv Markus Kumpuoja till Sportbladet play i halvtid.

– Det är ganska jämnt. Det är ganska avvaktande och hållande av lite boll, men vi byter lite lägen, säger Motalas Viktor Spångberg i sändningen.

Motalas tränare Mattias Sjöholm.
Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN
Motalas tränare Mattias Sjöholm.

”Ruggigt dålig nivå”

Det dröjde inte långt in i andra innan Motala var tillbaka. Hemmalagets Jonas Enander var påpassligt framme på Eric Lisells inspel och 1–1 var ett faktum.

Den glädjen blev dock inte långvarig för hemmalaget då gästerna återigen tog ledningen genom Joakim Johansson på en hörna några minuter senare.

När Motala sedan jagade en kvittering blev det irriterat i hemmalaget när de inte fick något gehör från domartrion gällande utvisningar på gästerna.

”Skog, nu får du fan komma hit!”, hördes vrålas från Motalabänken till domaren Niklas Skog när denne visade ut hemmalagets Nicklas Ögren med knappa kvarten kvar att spela.

Motala kom inte närmre och Vänersborg kunde till slut segra med 3–1 efter att Robin Lundqvist punkterat matchen för bortalaget.

– Det är två fasta situationer och ett skitmål bakåt, då är det svårt att vinna matcher, säger Motalas Nicklas Ögren i sändningen efter matchen.

Motalaspelaren är även kritiskt till huvuddomaren Niklas Skogs prestation.

– Det är lite svårt att spela idag. Jag tycker domarnivån var ruggigt dålig idag. Det är svårt som spelare när man ibland tillåts att göra hur mycket som helst och ibland räcker det att kolla på någon så åker man ut. Jag tycker domarnivån var lite för låg för att vara elitserien, tyvärr.

Vänersborgs lagkapten Simon Blomqvist var nöjd med lördagens insats.

– Vi offrar oss för varandra. Vi visste lite hur det skulle se ut före matchen och det var ju en ren krigarinsats och idag tycker jag att vi sliter något kopiöst för varandra, säger han i sändningen.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE