Sjödin: Jag ska vara en vanlig knegare

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
1 av 2 | Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Simon Sjödin

GWANGJU. En lång och stolt VM-karriär är över.

Simon Sjödin, 32, är redo för något nytt.

– Showen går vidare. Jag ska börja jobba, vara en vanlig knegare, säger han.

Han pratade om att sluta redan 2016. Men trots VM-petningen 2017 stretade Simon Sjödin på, fick en nytändning i Köpenhamn och kvalade in till långbane-VM i Gwangju.

32-åringen trodde att han var i god form. Han märkte motsatsen först när han dök i tävlingsbassängen. 21:a plats på 200 meter medley följdes i natt, svensk tid, av plats 35 på 100 meter fjäril.

”Simmar på moln”

– Det var definitivt mitt sista VM-lopp. Om det var sista loppet på den här nivån vet jag inte än. Det får vi se. Jag får reflektera när jag kommit hem, jag har inte hunnit ta något beslut än, säger han, märkbart nedstämd över sortin och tiden 53,70.

Var det i medleyloppet du förstod att du inte är i det slag du vill vara?

– Mm. Man vill tänka att det bara var ett dåligt lopp, men man har känt de senaste dagarna att det inte sitter där. Det där klippet man har när man är toppad, när man simmar på moln. Man kan inte fejka det.

Hur är det att säga att det var sista VM-loppet?

– Lite vemodigt. Man vill alltid avsluta ett VM med BANG!

”Kommer alltid ha en fot...”

Sjödin gjorde sitt första VM 2009 och har som höjdpunkter finalerna på 200 meter medley 2013 och 2015 (båda gångerna åtta). Han har anställts av Simförbundet för att ansvara för talangutveckling, så nästa steg skrämmer honom inte.

– Jag kommer inte försvinna från den här scenen i första taget. Jag kommer alltid ha en fot i simningen, var det än är. Om det är i Sverige eller i Gambia vet jag inte, säger Sjödin vars pappa är från Gambia.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN