Haag och Jönsson om nya livet

Av: Marcus Hassel

Publicerad:
Uppdaterad:
Emil Jönsson och Anna Haag om nya livet.
Foto: Peter Wixtröm
Emil Jönsson och Anna Haag om nya livet.

Anna Haag och Emil Jönsson har lagt skidorna på hyllan.

Nu lever de ett ”vanligt” liv – och älskar det.

– Vi har längtat efter att få storhandla och planera för en hel vecka hemma. Det har vi aldrig fått uppleva förut, men nu har vi gjort det en gång. Det var fantastiskt. Åh, vilken lycka! säger Emil till Sveriges Radio.

Anna Haag har åkt hem sex OS-medaljer och Emil Jönsson två. Men i mars kom beskedet att paret lägger av.

– Under OS vaknade jag upp en dag och kände nej, jag är färdig med det här, sa Haag till Sportbladet efter att beslutet var officiellt.

Tränar varje dag

Under tiden som aktiva skrapade paret ihop drygt 250 hotellnätter per år. Nu lever de ett helt annat liv. Och det är en omställning att efter tio år som ett elitsatsande par gå till ett ”vanligt” liv.

– Vi jobbar med att försöka komma på hur en vardag som en före detta elitskidåkare ser ut. Men fortfarande handlar det mycket om träning, vi tränar en gång per dag – men det finns tid över till annat, säger Haag till Sveriges Radio.

”Vi tar med cyklarna”

Om en vecka är det dags för Haag och Jönsson att bli man och hustru. I intervjun delar de också med sig av sina planer för bröllopsresan.

– Vi har sett till att kalendern är tom. Vi tar cyklar och bil och rullar söderut, så får vi se hur länge vi är borta, säger Haag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN