Uppdaterad 2015-06-15 | Publicerad 2015-06-13

Men svenskt kullöfte glädjer

I fjol genombrott och EM-silver.

Men årets säsong har börjat blytungt för hinderlöperskan Charlotta Fougberg.

– Det här var inget bra lopp för Charlotta, säger Kajsa Bergqvist i SVT efter att hon blivit klart sist vid Diamond League-loppet i New York.

Charlotta Fougberg

Hiwot Ayalew var helt överlägsen på damernas hinderlopp på New Yorks Diamond League-gala. Etiopiskan vann loppet i överlägsen stil på 9.25,26.

En tid som faktiskt är två sekunder sämre än Charlotta Fougbergs svenska rekord från genombrottsåret i fjol.

”Ajajaj"

Men i år är det inte alls samma Charlotta Fougberg på banan. Debuten i Rom förra veckan slutade med 9,53, nio sekunder från VM-kvalgräsen.

Och kvällens försök blev än mer misslyckat. Trots en ganska passande utgångsfart tappade Fougberg efter halva sträckan bara för att helt stumna på de två sista varven.

– Ajajaj, det är inget lyft alls i benen med ett varv kvar att löpa, utbrast Kajsa Bergqvist i SVT.

Svagt även av Jarder

Klockan stannde på 10.07,08 och Fougberg var sist i mål av alla startande.

– Nej, det här var inget bra lopp för Charlotta, säger Bergqvist.

Bra gick det inte heller för galans andra svenska, längdhopperskan Erica Jarder. Problem med lynniga vindar förklarar en del, men blott 6,34 är långt från VM-kvalet på 6,70. Trots det svaga resultatet slutade hon sexa, men långt från vinnaren Cristabel Nettey som flög 6,92.

Men lite svenskt friidrottsljus fanns det även under lördagen. 20-åriga Fanny Roos blev tredje svenska genom historien att stöta över 17 meter när hon stötte 17,05 vid tävlingar i holländska Leiden.