STOCKHOLM/BRUKSVALLARNA Ett lopp utan de riktiga världsstjärnorna.

Då fick svenskorna stryk av japanskan Masako Ishida.

– Jag har en bra bit kvar till toppformen, säger Anna Haag till SVT efter andraplatsen.

Längdskidor

Johan Olsson, Marcus Hellner och Jens Burman bjöd på stor show och dominerade pallen i herrarnas 15 kilometer klassiskt.

Damernas 10 kilometer?

Inte samma succé.

Anna Haag blev bästa svenska – halvminuten efter segraren Masako Ishida.

– Det var lurigt att åka i dag, halt. Samtidigt är det nyttigt att köra i de här förhållandena, säger Haag, som fick ge sig trots en fin start.

– Jag har en annan kapacitet nu som gör att jag orkar starta hårdare. Men jag har en bra bit kvar till toppformen.

Ebba Andersson, fredagens stora överraskning och segrare, slutade trea – fyra sekunder efter Haag.

”Håller inte”

– Kroppen var inte riktigt lika pigg i dag, säger Andersson.

Ishida vann loppet på 31.24,1 – ett lopp som har beskrivits som en tveksam värdemätare.

Världsstjärnor som Charlotte Kalla, Ida Ingemarsdotter och Stina Nilsson kom inte till start och experterna är försiktiga med vilka växlar man kan dra av loppet.

– Det håller inte internationell klass, säger SVT-experten Mathias Fredriksson.

Härnäst laddar Anna Haag för söndagens sprint – innan världscuppremiären nästa helg.

– Det är något annat att dra på sig landslagsdräkten. Det ska bli kul, säger 30-åringen.