VM-guld till USA efter drama

Uppdaterad 2018-04-06 | Publicerad 2017-04-08

Hot om bojkott inför turneringen.

Men USA kom överens med sitt förbund – och vann i natt VM-guld efter en dramatisk final mot Kanada.

Alla de 19 finalmatcher som spelats i hockey-VM för damer har avgjorts mellan de nordamerikanska rivalerna.

Kanada tog ledningen med 1–0 redan i början av den första perioden, men USA kvitterade tre minuter senare genom Kacey Bellamy som sedan även gav sitt lag ledningen 42 sekunder in i den tredje perioden.

Brons till Finland

Brianne Jenner kvitterade för kanadensiskorna med drygt tio minuter kvar av ordinarie speltid och matchen gick till förlängning.

Drygt tio minuter in i den kunde Hilary Knight göra det avgörande målet.

Glädjen för USA var extra stor då landslaget, inför turneringen, hotade med en bojkott på grund av låga löner och dåligt stöd från det amerikanska ishockeyförbundet.

I bronsmatchen besegrade Finland Tyskland med 8–0. Finland dominerade spelet redan från början. Den första perioden slutade 3–0, och i andra perioden gjorde Finland hela fem mål. Tredje perioden blev mållös.