Talar ut - nio månader efter skandalen

Steve Smith träffar media för första gången efter den tårdrypande presskonferensen

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Steve Smith stängdes av i ett år för cricketskandalen – trots att han enligt egen utsago inte hade ett finger med i planeringen.

Nu talar 29-åringen ut om den tuffa tiden och menar att han tagit sitt straff som ledare.

Han vägrar även peka ut personerna som var inblandade i skandalen, uppger Independent.

Skandalen, som ägde rumt i slutet av mars tidigare i år, skakade om hela cricketvärlden. Australiens Cameron Bancroft fångades på bild när han med tejp och grus försökte förändra bollens flygförmåga för att sedan gömma undan tejpen i byxorna.

Lagets kaptener Steve Smith och David Warner fick de tyngsta straffen då de anklagades för att ha kommit på idén. De stängdes av från all internationell cricket i ett år. Cameron Bancroft stängdes av i nio månader för att ha utfört fusket.

I samband med skandalen gjorde Steve Smith en presskonferens där han var väldigt ledsen och grät. Men efter det har det varit tyst – fram till nu.

– Jag mår ganska okej nu. Jag har gått igenom en del och haft en del mörka stunder, haft några tuffa dagar. Det finns dagar när jag inte har orkat lämna sängen. Jag är glad att det har funnits folk nära mig som har stöttat mig. Det känns okej nu, säger Steve Smith till journalister på Sydney Cricket Ground.

– Folket i Australien har varit snälla mot mig, de har varit förstående. Men jag har en del jobb att göra för att få tillbaka förtroendet från folket.

”Det var ett misstag från mig som ledare”

Under fredagen träffade han flera journalister och fick då frågor om vad som hände i omklädningsrummet inför skandalen.

– Jag befann mig i omklädningsrummet men jag lät det vara. Jag hade en möjlighet att stoppa det, men det gjorde jag inte. Det var ett misstag från mig som ledare, säger han.

– Jag hade möjlighet att stoppa det, i stället för att säga att ”jag inte visste vad som hände”. Det var mitt misstag som ledare och jag har tagit ansvar för det.

”Jag vill inte veta om det”

Han berättar hur han reagerade när han fick höra om det planerande fusket.

– Jag sa ”jag vill inte veta om det”, och så gick jag iväg, berättar Smith.

– Det var min chans att stoppa det. Det är något jag har funderat på under många månader.

Reportrarna försökte få Smith att berätta vilka spelare som låg bakom fusket, men han vägrade att avslöja några namn.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN