Rysare när Sverige spelade oavgjort mot Frankrike

NANTES. En heroisk insats räckte till kryss mot Frankrike.

Efteråt trodde de svenska spelarna att semifinaldrömmen var död.

Men det finns en liten chans med rätt resultat i flertalet matcher.

– Det visste jag inte, säger Linn Blohm förvånat.

De svenska damerna fick en drömöppning på matchen och ledde med 3–0 efter fyra minuter. Fransyskorna kom ikapp under halvlekens gång, men Sverige drog återigen ifrån och ledde överraskande med 14–11 i paus.

Ett stabilt försvarsspel med Filippa Idéhn i målet kombinerades med snabba omställningar där Isabella Gulldén var sylvass i offensiven.

– Jag är jävligt glad och stolt i dag över vår insats, säger Idéhn till Sportbladet efter matchen.

– De sköt i sina favorithörn och de skotten ska jag ha, tillägger hon.

Gulldén – som gjorde sin 200:e landskamp – satte fyra bollar och assisterade till sex av lagets 14 mål i den första halvleken.

Dramatik i slutminuterna

I den andra halvleken bjöd båda lagens målvakter på en rad viktiga räddningar.

Sverige ledde med 19–16 när tio minuter återstod – men värdnationen hämtade upp till 19–19 på fem minuter.

Med mindre än 30 sekunder kvar stod det 21–21 och de svenska damerna fick en sista jättechans – men skottet från Jamina Roberts gick över.

Matchen slutade därmed oavgjort.

Hade inte koll

Efteråt var de svenska spelarna stolta men besvikna.

Alla verkade tro att man var borta från semifinalspelet.

– Vi var tvungna att vinna så nu känns det surt, säger Linn Blohm.

Men det finns fortfarande en chans, om än liten då resultaten i flertalet matcher ska gå Sveriges väg.

– Det visste jag inte! Jag visste det fanns en chans på en match om femte och sjätte plats. Nu ska vi göra allt för att vinna mot Ryssland, säger Blohm.

– Jag fick först höra att det var kört men om jag förstod det rätt så kan vi få spela om femte-sjätte-platsen.